Hoe Een Cartridge Met Verf Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Cartridge Met Verf Te Vullen
Hoe Een Cartridge Met Verf Te Vullen

Video: Hoe Een Cartridge Met Verf Te Vullen

Video: Hoe Een Cartridge Met Verf Te Vullen
Video: ✅ ШУГАРИНГ. Варим пасту для картриджа и используем его второй раз 2024, Mei
Anonim

Als je een inkjetprinter voor jezelf hebt gekocht en deze actief bent gaan gebruiken, zul je na verloop van tijd merken dat de printer slechter begon af te drukken, sommige kleuren begonnen te verdwijnen en tekortkomingen begonnen te verschijnen. En dit ondanks het feit dat je de nozzles van de printkoppen regelmatig reinigt. Er is maar één conclusie: de inktpatronen (inkt) raken op. Fabrikanten raden aan om in dit geval nieuwe cartridges te kopen, waarvan de prijs 3/4 van de kosten van de printer zelf bereikt. Tegelijkertijd kunnen de cartridges tientallen keren succesvol worden bijgevuld met inkt. We zullen het principe van tanken beschouwen aan de hand van de voorbeelden van Canon-cartridges.

Hoe een cartridge met verf te vullen
Hoe een cartridge met verf te vullen

Noodzakelijk

  • - een set gekleurde inkt voor de printer in spuiten van 20 ml - 1;
  • -zwarte inkt voor de printer, fles 250 ml - 1;
  • - spuit voor zwarte inkt 10 ml - 1;
  • -dunne priem.

instructies:

Stap 1

In elke stad is er een bedrijf dat diensten levert voor het bijvullen van inktcartridges voor inkjetprinters. Ga daarheen en tegen een bepaalde vergoeding vullen ze je cartridges bij, waarbij ze geld van je aannemen, zowel voor het werk als voor de verf zelf. Als je ervan droomt te leren hoe je zelf cartridges kunt vullen, koop dan eerst inkt voor een kleurencartridge. Het is beter om verf te kopen die is verpakt in spuiten van 20 milliliter. Op de foto links zie je zo'n set. Er zijn 3 spuiten - 3 kleuren, namelijk rood, geel en cyaan (blauw). Bij kleurenafdrukken worden deze inkten automatisch gemengd om andere gewenste kleuren te produceren. De spuiten zijn voorzien van naalden.

Stap 2

Koop in dezelfde winkel zwarte inkt voor de zwarte cartridge. Neem er meer van, vooral als je vaak verschillende teksten, kopieën van documenten, enz. afdrukt. Neem de verf in een fles van 250 ml. Deze capaciteit is voldoende voor de levensduur van uw zwarte cartridge. Of je nu gekleurde of zwarte verf koopt, kijk in ieder geval naar de etiketten op de verpakking van de verf. Er dient aangegeven te worden voor welk merk cartridges deze verf bedoeld is. Gebruik altijd originele inkt die geschikt is voor de cartridges van uw printer.

Stap 3

Pak de spuiten met gekleurde inkt uit en bevestig de naalden eraan. Verwijder de kleurencartridge uit de printer. Bovenop de cartridge ziet u een label met de markering, verwijder deze. Daaronder zitten 3 gaten in de plastic patroonhuls. Neem een dunne priem en maak ze elk een beetje wijder zodat de naald van de spuit door de gaatjes gaat met een kleine luchtspleet. Op de verpakking met gekleurde verf staat een instructie en een tekening van een bovenaanzicht van de cartridge zonder label. Het geeft de kleur van de verf aan en welk gat te vullen. U kunt dit bepalen zonder de afbeelding. Laat één naald tegelijk in elk van de gaten zakken. Haal de naalden eruit en schuif elke naald over het papier. De naalden laten elk een andere kleur achter (rood, geel en blauw). Giet heel langzaam 5-8 ml van de juiste kleur verf in elk gaatje met de juiste spuit. Bedek vervolgens de bovenkant van de gaten met het oude label of de tape en plaats de cartridge terug in de printer. Verwijder vervolgens de zwarte cartridge uit de printer en verwijder het label ervan. Er zal maar één gat onder zitten. Breid het een beetje uit. Neem een nieuwe spuit, trek 10 milliliter zwarte verf uit de fles en pomp deze langzaam in de patroon. Bedek het gat met het label en installeer de cartridge in de printer. Doe alles snel, want buiten drogen cartridges snel.

Aanbevolen: