Hoe Maak Je Een Schaduw In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schaduw In Photoshop
Hoe Maak Je Een Schaduw In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Schaduw In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Schaduw In Photoshop
Video: Een schaduw bij een model maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een van de laagoverlay-opties in de grafische editor Adobe Photoshop maakt het mogelijk om een schaduw toe te voegen aan de omtrek van een afbeelding. Dit effect is erg handig voor het ontwerpen van allerlei interfaces, pictogrammen, enz., maar het staat u niet toe om een natuurlijk ogende schaduw te krijgen onder de gegeven lichtomstandigheden. In dergelijke gevallen kunt u het beste een eenvoudige handmatige volgorde gebruiken.

Hoe maak je een schaduw in Photoshop
Hoe maak je een schaduw in Photoshop

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het bestand met de originele afbeelding. De sneltoetsen CTRL + O starten het bijbehorende dialoogvenster.

Stap 2

Druk op de toetscombinatie CTRL + J. Op deze manier maak je een kopie van de laag met de originele afbeelding - het wordt daardoor de schaduw van het object van de originele laag.

Stap 3

Druk op CTRL op het toetsenbord en, terwijl u de toets ingedrukt houdt, klik op het pictogram links van de naam van de dubbele laag. Hiermee wordt de omtrek van het object in deze laag geselecteerd.

Stap 4

Druk op de "sneltoetsen" alt="Image" + BackSpace - dit is de opdracht voor de editor om het geselecteerde pad met zwart te vullen.

Stap 5

Vouw de sectie "Filter" in het editormenu uit, ga naar de subsectie "Vervagen" en selecteer de regel "Gaussiaanse vervaging". Hier moet u de parameters kiezen voor het vervagen van de toekomstige schaduw, afhankelijk van de verhoudingen van het object en de aard van de verlichting. Selecteer de gewenste waarde visueel door de schuifregelaar te verplaatsen en de wijzigingen in de voorbeeldafbeelding te regelen. Wanneer u een bevredigend resultaat krijgt, klikt u op de knop "OK".

Stap 6

Verwissel de schaduw- en objectlagen - sleep de originele laag met de muis naar een positie boven de kopie in het lagenpalet.

Stap 7

Klik op de schaduwlaag en druk op CTRL + T. Op deze manier kun je de tool voor het kromtrekken van de omtrek van de afbeelding inschakelen. Er verschijnt een kader in de afbeelding met drie ankerpunten aan elke kant (in de hoeken en in het midden). Verplaats het middelpunt naar de bovenzijde van de rechthoek terwijl u de CTRL-toets ingedrukt houdt om de schaduw de meest natuurlijke vorm te geven voor de hoek en richting van de verlichting in de afbeelding. U kunt de schaduw korter maken dan het hoofdobject als de lichtbron hoog is, of omgekeerd, langer als deze laag is. Wanneer u het gewenste resultaat krijgt, drukt u op Enter.

Stap 8

Verplaats de schuifregelaar in de vervolgkeuzelijst "Dekking" naar 60% of lager - selecteer de exacte waarde visueel. Hiermee is de procedure voor het maken van een eenvoudige schaduw van het object voltooid en kunt u beginnen met het verder verwerken van de afbeelding.

Aanbevolen: