Een Effect Creëren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Effect Creëren In Photoshop
Een Effect Creëren In Photoshop

Video: Een Effect Creëren In Photoshop

Video: Een Effect Creëren In Photoshop
Video: Een softfocus-effect maken (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Uw thuisarchief kan veel foto's bevatten: oud en recent, zwart-wit en kleur, professioneel en amateuristisch, enz. Maar ze zijn allemaal van hetzelfde type: ze laten alleen zien wat de cameralens 'ziet', namelijk. de realiteit is wat het is. Als u de vastgelegde realiteit wilt "retoucheren", gebruikt u de universele grafische editor Photoshop, ongeacht van Adobe of Macromedia.

Een effect creëren in Photoshop
Een effect creëren in Photoshop

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de afbeelding op uw computer opslaan. Als u de zojuist gemaakte foto wilt bewerken, sluit u de camera aan op uw computer met behulp van de USB-kabel die bij uw camera hoort.

Stap 2

Open Photoshop, waarin u achtereenvolgens "Bestand" - "Importeren" - "Ondersteuning voor WIA …" selecteert en het vereiste bestand opent. Hoogstwaarschijnlijk zal het een.jpg-bestand zijn. Hetzelfde kan worden gedaan door de bestanden van de camera op dezelfde manier op de computer op te slaan en de benodigde te selecteren met behulp van het contextmenu "Openen met …". U krijgt een lijst met programma's te zien waaruit u Photoshop kunt kiezen.

Stap 3

Op een vergelijkbare manier kunt u een afgedrukte foto of andere afbeelding importeren via een scanner. Voer dezelfde manipulaties uit, maar selecteer in plaats van WIA het scannermodel dat op uw computer is geïnstalleerd. Wanneer het scanproces voorbij is, verschijnt de afbeelding in Photoshop, alleen zal deze nu hoogstwaarschijnlijk in.tiff-indeling zijn. Geen van beide formaten is geschikt om in Photoshop te werken, dus de afbeelding moet worden geconverteerd naar.psd.

Stap 4

Bij het importeren van afbeeldingen uit zowel externe bronnen als interne opslag, openen ze in Photoshop als achtergrond, of een vaste laag waar je niets mee kunt. Om de gewenste transformaties met een afbeelding te maken, moet deze van de "achtergrond" worden gemaakt door een "laag", of, wat hetzelfde is, het afbeeldingsformaat moet worden geconverteerd naar.psd. Selecteer hiervoor het item "Laag" - "Nieuw" - "Laag van de achtergrond (achtergrond)" in het hoofdmenu van het programma. Nu is het afbeeldingsformaat gewijzigd en kunt u naar eigen goeddunken manipulaties met de afbeelding maken.

Stap 5

De meeste Photoshop-zelfstudies zijn gebaseerd op zulke voorbeelden dat er geen behoefte is om zelfs maar te proberen het programma onder de knie te krijgen. Ondertussen, om een voorbeeld te maken van het eenvoudigste effect, heb je geen academische kennis of veel ervaring nodig. Open gewoon de afbeelding, maak van de achtergrond een laag en voeg een filter toe aan de hele afbeelding of aan een geselecteerd onderdeel.

Stap 6

Om het gewenste filter aan de hele afbeelding toe te voegen, selecteert u eenvoudig "Filter" in het hoofdmenu van het programma en gebruikt u de parameterschuifregelaars om de afbeelding te maken zoals u dat wilt. De parameters zullen voor elk filter anders zijn. Uw taak wordt iets gecompliceerder als u een filter op een specifiek deel van de afbeelding wilt toepassen. Maar desondanks is er niets mis in de beginfase van het beheersen van het programma.

Stap 7

Kies voor de training een foto met een plantenachtergrond en een portret. Houd het portret ongewijzigd en schilder de achtergrond met waterverfstreken. Selecteer de veelhoekige (lineaire) lasso-tool om een object in de afbeelding te selecteren dat ongewijzigd blijft. Omcirkel het door de optie "anti-aliasing" in te stellen. Keer de selectie om en veren het 5 px. Dit is nodig zodat de grens tussen de afbeelding en de achtergrond niet scherp is.

Stap 8

Pas nu het filter "Imitatie" - "Aquarel" toe op het geselecteerde gebied van de afbeelding. In verschillende versies van Photoshop kunnen de namen van de opties echter radicaal verschillen. Gebruik de schuifregelaars om de breedte van de streek (schaal "schaal"), de intensiteit van het reliëf en de richting van het licht in te stellen. Er verschijnt een voorbeeldvenster in het linker (of bovenste) gedeelte, waar u een voorlopig resultaat van uw werk ziet. In het middelste gedeelte kunt u een filter uit het palet selecteren en alle instellingen worden helemaal rechts (of onderaan) ingesteld.

Stap 9

Als je klaar bent, sla je het op in het originele Photoshop-formaat. Hierdoor kun je weer aan het werk als je iets wilt veranderen zonder kwaliteit te verliezen. Maak vervolgens de lagen plat om de grootte van het uiteindelijke bestand te verkleinen. Sla het op in.jpg- of gif-formaat. Die laatste is compacter, maar bij een goede monitor kunnen gebreken zichtbaar zijn. Als u een afbeelding op een website wilt invoegen, werken beide formaten en voor afdrukken kiest u.jpg.

Aanbevolen: