Dynamische Penselen Maken In Photoshop

Dynamische Penselen Maken In Photoshop
Dynamische Penselen Maken In Photoshop

Video: Dynamische Penselen Maken In Photoshop

Video: Dynamische Penselen Maken In Photoshop
Video: Color dynamic brushes and how they work in Photoshop 2024, Mei
Anonim

De grafische editor Photoshop biedt zijn fans niet alleen een rijke selectie aan creatieve tools, maar ook de mogelijkheid om nieuwe tools te creëren. Met dynamische penselen in Photoshop kunt u snel de achtergrond en hele lagen schilderen, bijvoorbeeld de sterrenhemel, regen of sneeuwval.

Dynamische penselen maken in Photoshop
Dynamische penselen maken in Photoshop

Om een dynamisch penseel te maken, kun je een kant-en-klaar penseel gebruiken uit de set die Photoshop biedt. Selecteer op de werkbalk het penseel ("Brush") en druk op de F5-toets om het venster Penseeleigenschappen te openen. Klik op Penseelpuntvorm om de vorm en grootte van het penseel te kiezen uit de set die Photoshop u biedt. Hier kun je de lijn die de borstel trekt doorlopend of discreet maken. Om dit te doen, moet u de grootte van de intervalafstand instellen: hoe groter het interval, hoe verder de streken van elkaar verwijderd zijn. Hier kunt u de hellingshoek van de streek verticaal en horizontaal wijzigen door de vakjes FlipX of FlipY aan te vinken en de waarde Hoek in te stellen.

In het venster Shape Dynamics kunt u het interval specificeren waarbinnen de slaggrootte (de parameter Minimum Diameter) en de rotatiehoek van de borstel (Angle Jitter) zullen veranderen. Het is bijvoorbeeld moeilijk om vallende bladeren voor te stellen wanneer alle bladeren bij aandacht vallen. Om bladeren weer te geven die in de wind wervelen, moet u de rotatiehoek van de borstel instellen. Hoe groter deze is, hoe meer de positie van de bladeren ten opzichte van de coördinatenas zal verschillen.

In het venster Kleurdynamiek kunt u het bereik instellen waarin de penseelkleur moet worden gewijzigd. Om dit te doen, stelt u de voor- en achtergrondkleuren in op de werkbalk, anders dan zwart-wit. Hier kunt u ook de grenzen instellen waarin de verzadiging en helderheid van kleurtinten (Hue, Saturation, Brightness) zullen veranderen.

Het venster Other Dynamics regelt de veranderingen in de dekking en druk van het penseel: Dekkingsjitter en Flow Jitter. Als u textuur wilt toepassen op een penseeltekening, vinkt u het vakje naast Textuur aan, selecteert u de tekening en stelt u de overvloeimethode, intensiteit en andere parameters in. Het Scatering-venster stelt het niveau van verstrooiing van streken in. Met behulp van de rijke eigenschappen van het venster Eigenschappen kunt u met succes dynamische penselen maken voor elk artistiek doel.

Aanbevolen: