Hoe Penselen Gekleurd Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Penselen Gekleurd Te Maken
Hoe Penselen Gekleurd Te Maken

Video: Hoe Penselen Gekleurd Te Maken

Video: Hoe Penselen Gekleurd Te Maken
Video: COMO PINTAR FLORES , FÁCILES Y ESPECTACULARES, Técnica y paso a paso 2024, Mei
Anonim

Om penselen in kleur te maken in Photoshop zijn er twee mogelijkheden: schilder kant-en-klare penselen of maak een auteurskleurenpenseel. Bepaal, afhankelijk van de taken waarmee u wordt geconfronteerd, welke methode het beste bij u past.

Dynamische penseelkleurverandering
Dynamische penseelkleurverandering

Noodzakelijk

grafische editor Adobe Photoshop-versie niet lager dan CS, penseeltekening

instructies:

Stap 1

Selecteer in de werkbalk het penseel (je kunt het ook oproepen door op de Latijnse letter B op het toetsenbord te drukken). Klik in het instellingenpaneel op het driehoekje met de punt naar beneden, naast de naam van het penseel, om naar een lijst met alle penselen in de editor te gaan.

Stap 2

Als u een penseel vindt dat geschikt is voor de tekening, klikt u erop met de linkermuisknop en stelt u de gewenste grootte in door de instellingen van de hoofddiameter te wijzigen. Stel op de werkbalk andere kleuren dan zwart-wit in voor de voorgrond en achtergrond.

Stap 3

Selecteer Venster in het hoofdmenu en Penselen in het pop-upmenu. U kunt onmiddellijk op de F5-toets drukken - het resultaat is een oproep naar het bewerkingsmenu voor penseelinstellingen. Controleer het item Color Dynamis door erop te dubbelklikken. Selecteer de parameterwaarden zoals weergegeven in de afbeelding.

Stap 4

Stel de volgende parameters in om een tweekleurenpenseel te krijgen: * Jitter voorgrond / achtergrond - 100%

* Controle - Rotatie

* Tint Jitter - 0%

* Verzadiging Jitter - 0%

* Helderheid Jitter - 0%

* Zuiverheid - 100%

Stap 5

Als u het gewenste penseel niet in de standaardset vindt, kunt u een aangepast penseel maken. Neem hiervoor een geschikte afbeelding en selecteer het deel ervan dat u met een penseel wilt maken. Kopieer het geselecteerde deel naar het klembord door Bewerken en Kopiëren te selecteren in het hoofdmenu, of door op de CTRL + C-toetscombinatie te drukken.

Stap 6

Open een nieuw bestand, plak de opgeslagen afbeelding in het hoofdmenu door de items Bewerken en Plakken te selecteren of door de toetsen Ctrl + V te gebruiken. Kies in het hoofdmenu Bewerken en vervolgens Penseelvoorinstelling definiëren. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt de naam van je penseel en bevestig de selectie door op OK te klikken Open de afbeelding waarmee je gaat werken, selecteer je penseel (deze staat aan het einde van de lijst) en pas de instellingen erop toe, zoals in stap 3

Aanbevolen: