Hoe Maak Je Photoshop-penselen Gekleurd

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Photoshop-penselen Gekleurd
Hoe Maak Je Photoshop-penselen Gekleurd
Anonim

Tekenen in Adobe Photoshop is eenvoudig, zelfs als u geen kunstenaar bent. Op internet is er een grote selectie kant-en-klare gratis penselen met elke afbeelding. U hoeft deze penselen alleen maar aan de map toe te voegen, de gewenste penselen te selecteren en de kleur ervan in te stellen.

Hoe maak je Photoshop-penselen gekleurd
Hoe maak je Photoshop-penselen gekleurd

Noodzakelijk

computer, Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Photoshop openen. Klik in de werkbalk aan de linkerkant op het pictogram Penseel. Er verschijnt een penseelpictogram in het bovenste menu, klik erop en selecteer in het penseelpalet een penseel en stel de grootte in.

Stap 2

Op de werkbalk staat een afbeelding van twee vierkanten, zwart en wit. Dit zijn de waarden van de voor- en achtergrondkleuren van de afbeelding. Als je dubbelklikt op het vierkantje, valt de Kleurkiezer eruit, waar je de kleur kunt selecteren die je nodig hebt voor het penseel.

Stap 3

Selecteer de voorgrond- en achtergrondkleuren. U kunt ze verwisselen door op de dubbele pijl boven het pictogram op de werkbalk te klikken. Maar het is gemakkelijker om op de "X"-toets te drukken, dit is de zogenaamde "sneltoets" die van kleur verandert.

Stap 4

U kunt nu twee penseelkleuren krijgen. Maar dat is niet alles! Klik in de hoofdwerkruimte aan de rechterkant op het paletpictogram Penselen (penselen). Als dit palet niet bestaat, open dan het menu Venster en vink het item Penselen aan. Selecteer in het pop-updialoogvenster van het palet het menu Kleurdynamiek en stel de Jitter-waarde voorgrond/achtergrond in op 100%. Pas de waarden voor Purity en Hue Jitter aan.

Stap 5

Met de nieuwe instellingen schildert het penseel in alle tinten van het voorgrond- en achtergrondkleurenpalet.

Aanbevolen: