Hoe Maak Je Een Schaduw

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schaduw
Hoe Maak Je Een Schaduw

Video: Hoe Maak Je Een Schaduw

Video: Hoe Maak Je Een Schaduw
Video: Hoe teken je schaduw 2024, Mei
Anonim

Voor het maken van afbeeldingen en collages in verschillende grafische editors is een van de gebruikelijke functies het maken van een schaduw. De aanwezigheid van een schaduw op een object accentueert het visueel en geeft het een meer realistische uitstraling. Veel programma's voor het publiceren van afbeeldingen zijn uitgerust met schaduwfunctionaliteit. De grafische editor Corel Draw kan worden gebruikt om schaduwen te maken voor zowel raster- als vectorobjecten met behulp van ingebouwde functies.

Hoe maak je een schaduw
Hoe maak je een schaduw

Noodzakelijk

  • • Een computer waarop een gelicentieerd softwareproduct Corel Draw niet eerder dan versie 7 is geïnstalleerd;
  • • Rasterafbeelding;
  • • Vectorobject of groep objecten.

instructies:

Stap 1

Schaduwcreatie: het proces is creatief en nauwgezet. Het belangrijkste aspect om het proces te starten is het bepalen van de lichtbron. Maar in het Corel Draw-programma is het hele proces van het maken van een schaduw vrij snel en duidelijk. Als u een schaduw voor een rasterobject wilt maken, moet deze via de functie "Importeren" in een Corel Draw-tekening worden geïmporteerd. Verwijder eerst de achtergrond uit de tekening. Als de achtergrond een uniforme vulling is, kunt u de achtergrond wissen met de functie Kleurmasker.

Stap 2

Ga naar de modus "kleurmasker", neem een kleurmonster met de pipet geïnstalleerd op het maskerpaneel, verplaats de zwevende cursor "Tolerantie" met 5-10% en klik op de knop "Toepassen". Zorg ervoor dat dat deel van de afbeelding dat je nodig hebt niet verdwijnt.

Stap 3

Wanneer de afbeelding al van de achtergrond is verwijderd, vindt u in de werkbalk de knop "Interactieve schaduw" (Slagschaduw). Deze tool staat standaard in de lijst met tools "Blend", "Volume", enz. Met deze tool geselecteerd in het paneel, klikt u op het object, selecteert u het punt waar de schaduw zal vallen en sleept u de muis in de richting waarin het object deze schaduw zal werpen.

Stap 4

Als u niet tevreden bent met het resultaat, kunt u deze tool opnieuw selecteren en de richting, kleur van de schaduw en de extra modi aanpassen in het eigen paneel van de tool.

Stap 5

Om het resultaat te voltooien, kunt u een afbeelding op de achtergrond plaatsen door deze over een object met een achtergrondvulling te plaatsen. U kunt nu de twee afbeeldingen vergelijken. Welke ziet er realistischer uit?

Stap 6

Door een schaduw te creëren, kunt u foto's gunstig benadrukken en er collages van maken. Nu in de afbeelding worden de foto's gewoon op de achtergrond geplaatst.

Stap 7

Met behulp van de schaduw zien de foto's er volumineuzer en geaccentueerder uit. Als decoratie kun je een thema-achtergrond voor de collage kiezen. Foto's kunnen worden voorzien van een onderschrift door het lettertype een schaduw te geven, wat logisch is voor de samenstelling van de collage.

Stap 8

Schaduwen maken voor objecten die in het programma zelf zijn getekend of geïmporteerde vectorobjecten die door Corel Draw worden ondersteund, is ook vrij eenvoudig. Klik met de muis op het object met het geselecteerde gereedschap "Interactieve schaduw" (Slagschaduw) en sleep de muis naar de beoogde schaduw. Voor tekeningen die uit een groep vectorobjecten bestaan, kunt u een schaduw maken zonder ze te scheiden. Selecteer gewoon het gereedschap Slagschaduw en sleep de groep objecten in de gewenste richting. De schaduw wordt weergegeven voor de hele groep objecten.

Stap 9

Wanneer u het gereedschap Interactieve schaduw selecteert, kunt u de eigenschappen van de schaduw wijzigen met behulp van de overeenkomstige tabbladen op de werkbalk.

Aanbevolen: