Een Gebied Uitsnijden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Gebied Uitsnijden In Photoshop
Een Gebied Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Gebied Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Gebied Uitsnijden In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Photoshop is een populaire tool voor het bewerken van afbeeldingen waarmee je een spectaculaire, gedenkwaardige foto kunt maken van gewone amateurfotografie. Een van de meest essentiële vaardigheden voor een foto-editor is de mogelijkheid om een deel van een afbeelding uit te knippen.

Een gebied uitsnijden in Photoshop
Een gebied uitsnijden in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Photoshop met de sneltoets Ctrl + O. Selecteer het gewenste gebied met behulp van het selectiekader (rechthoekig gebied) in de werkbalk. Selecteer de gewenste vorm om het gebied te markeren. Selecteer door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Er verschijnt een gestippeld kader.

Stap 2

Selecteer het gebied van de afbeelding, als het een complexe vorm heeft, met behulp van een van de drie tools: Lasso Tool (Lasso), Toverstaf (Toverstaf) of Pen Tool (Pen), die ook op de werkbalk staan. Om met een lasso te selecteren, tekent u een contour rond het gebied. Klik op het gebied om te selecteren met een toverstaf.

Stap 3

Om met de pen te selecteren, tekent u een gebogen omtrek van het gebied, gebruikt u de toets alt="Afbeelding" om de curvemarkeringen (cirkels) te slepen. Druk op Ctrl + Enter om een selectie te maken. Schakel indien nodig over naar de snelmaskermodus door op Q te drukken, schilder over het gebied met een penseel en druk opnieuw op Q.

Stap 4

Om de pixels van een gebied te knippen, drukt u op Ctrl + X of Del op uw toetsenbord, of gaat u naar Bewerken en selecteert u Knippen. Het gebied van de afbeelding wordt uitgesneden (dat wil zeggen, verwijderd), in plaats daarvan krijgt u een leeg gebied gevuld met dambordcellen of met een kleur uit het kleurenpalet.

Stap 5

Om een gebied te knippen en naar een nieuwe laag te kopiëren, gaat u naar het bovenste menutabblad Laag (Lagen). Selecteer de sectie Nieuw (Nieuw) en klik op de inscriptie Laag via Kopiëren (Kopieer naar een nieuwe laag). U kunt ook naar een nieuwe laag kopiëren door op Ctrl + J te drukken.

Stap 6

Om een gebied op het document te knippen, zodat in plaats van een gebied op de afbeelding een lege ruimte wordt gevormd, ga naar Laag, na - Nieuw en in Laag via Knippen (Knip naar een nieuwe laag). Het gebied wordt naar een nieuwe laag gekopieerd, maar dit gebied staat niet op de afbeelding zelf. Druk op Shift + Ctrl + J om het bovenste menutabblad niet te openen.

Stap 7

Om een bepaald gebied van een bepaalde grootte uit te snijden zonder voorafgaande selectie, drukt u op de C-toets, selecteert u het gebied en bewerkt u, indien nodig, de bijsnijdcontouren. Druk op Enter. Het gebied wordt bijgesneden zonder de rest van de afbeelding op te slaan.

Aanbevolen: