Een Tekening Uitsnijden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Tekening Uitsnijden In Photoshop
Een Tekening Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Tekening Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Tekening Uitsnijden In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop is terecht populair bij grafische gebruikers. Met dit programma kunt u zeer complexe grafische werken maken. Een van de meest voorkomende handelingen bij het werken met een afbeelding is het uitsnijden van een element.

Een tekening uitsnijden in Photoshop
Een tekening uitsnijden in Photoshop

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een deel van een afbeelding in Photoshop uit te knippen. Als u alleen een afbeelding wilt bijsnijden, start u het programma, opent u de gewenste afbeelding via het menu-item "Bestand". Aan de linkerkant van het programmavenster bevindt zich een werkbalk, selecteer het gereedschap "Bijsnijden". Verplaats de cursor naar het gebied van de afbeelding waar een van de hoeken van de bijgesneden afbeelding zich bevindt en druk op de linkermuisknop.

Stap 2

Verplaats de cursor zonder de knop los te laten naar de diagonale tegenoverliggende hoek, de kaders tonen de omtrek van het bijgesneden deel van de afbeelding. Wees niet bang om onnauwkeurige afmetingen in te stellen, u kunt ze corrigeren door met de muis de handgrepen op de hoeken en zijkanten van het geselecteerde gebied te slepen. Selecteer vervolgens een tool op het paneel. Er verschijnt een prompt met drie opties: Bijsnijden, Ongedaan maken, Niet bijsnijden. Selecteer de eerste om de afbeelding bij te snijden. Als u de bijsnijdgrenzen wilt wijzigen, klikt u op Annuleren. Door op de derde knop te drukken, wordt de trimbewerking volledig geannuleerd.

Stap 3

Als u snel een rechthoekig element wilt uitsnijden, gebruikt u het gereedschap Rechthoekige selectie. Selecteer het gewenste gebied en kopieer het: "Bewerken" - "Kopiëren". Nu kunt u het gekopieerde element in dezelfde of een andere afbeelding plakken. Om precies in te voegen, selecteert u eerst het gewenste gebied met hetzelfde gereedschap en drukt u vervolgens op: "Bewerken" - "Plakken".

Stap 4

Als u een fragment van een afbeelding met een complexe vorm moet uitknippen, kunt u verschillende hulpmiddelen gebruiken. De eenvoudigste hiervan is Snelle selectie. U moet bijvoorbeeld een rond element selecteren. Selecteer het gereedschap "Snelle selectie", klik met de muis aan de rand van de cirkel. Verplaats vervolgens, zonder de knop los te laten, de cursor naar de tegenoverliggende rand van het geselecteerde element. Een ongelijkmatig selectiegebied zal de cursor volgen. Laat de knop los. Nu kunt u de muis gebruiken om het geselecteerde gebied te verfijnen door de omtrek in de gewenste richting te slepen.

Stap 5

De meest complexe objecten kunnen het beste worden gesneden met het gereedschap Pen. Selecteer deze tool, klik bovenaan het venster op de optie "Paden". Maak nu door opeenvolgende muisklikken de omtrek van het uitgesneden element. Nadat u de contour hebt gesloten, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het item "Geselecteerd gebied vormen" in het contextmenu. Nu kunt u het geselecteerde item kopiëren en in een andere afbeelding plakken.

Stap 6

Het gereedschap Pen is zeer krachtig en kan worden gebruikt om zelfs zeer complexe elementen van een afbeelding uit te snijden, zoals een pluizige kat. In dit geval zal het programma, door uw commando's te volgen, automatisch de randen van de afbeelding verfijnen, waarbij de vacht en snorharen van het dier worden benadrukt. Het is beter om meer te lezen over het gebruik van de "Pen" in de gespecialiseerde literatuur.

Aanbevolen: