Een Gebied Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Gebied Selecteren In Photoshop
Een Gebied Selecteren In Photoshop

Video: Een Gebied Selecteren In Photoshop

Video: Een Gebied Selecteren In Photoshop
Video: HOW TO USE NEW OBJECT SELECTION TOOL IN PHOTOSHOP CC 2024, Mei
Anonim

Het selecteren van een deel van de afbeelding is vereist wanneer u de reikwijdte van de grafische editortools wilt beperken. Photoshop biedt een breed scala aan manieren om dit te doen.

Een gebied selecteren in Photoshop
Een gebied selecteren in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Enkele van de meest voor de hand liggende manieren om een gedeelte van een goed gedefinieerde afbeelding te selecteren, zijn onder meer het gebruik van hulpmiddelen zoals het rechthoekige selectiekader, elliptische selectiekader, selectiekader met één rij en selectiekader met één kolom. Met behulp van de rechthoekige selectiekader kunt u een rechthoekig gebied van elke grootte selecteren. Om dit te doen, zet u het gereedschap aan, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u het selectiekader. Als u een vierkant gebied moet selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u het rechthoekige selectiekader toepast.

Stap 2

Om een fragment van een elliptische vorm te selecteren, is het gereedschap Elliptische selectiekader geschikt. Als u de Shift-toets ingedrukt houdt tijdens het gebruik, kunt u een rond gedeelte van de afbeelding selecteren.

Stap 3

De tools Single Row Marquee en Single Column Marquee zijn handig wanneer u een verticale of horizontale rij van één pixel breed moet selecteren.

Stap 4

Tijdens het werken met een afbeelding in Photoshop, moet u mogelijk een gebied met een willekeurige vorm selecteren. De gereedschappen van de Lasso-groep zijn hiervoor geschikt. Om het gereedschap Lasso toe te passen, houdt u de linkermuisknop ingedrukt, omcirkelt u het gewenste fragment van de afbeelding en sluit u de selectie door de cursor naar het begin te verplaatsen.

Stap 5

Veelhoeklasso moet worden gebruikt wanneer u een veelhoek moet selecteren. Zet de tool aan en plaats, door met de linkermuisknop te klikken, de ankerpunten beurtelings in de hoeken van het fragment. Om de selectie te sluiten, klikt u op het eerste ankerpunt.

Stap 6

Het gereedschap Magnetische lasso wordt gebruikt om snel gebieden met contrasterende randen te selecteren. Voordat u aan het werk gaat, stelt u een waarde in het veld Randcontrast in. Met een kleine waarde van deze parameter reageert het gereedschap op kleine contrastveranderingen. Klik op de rand van het geselecteerde object en laat de muisknop los en omcirkel het fragment. Magnetische lasso voegt ankerpunten toe aan de randen van het gebied. Als het laatste ankerpunt niet op zijn plaats zit, verwijder het dan met de Backspace-toets. Plaats indien nodig handmatig een punt door op de gewenste plaats op de contour te klikken.

Stap 7

In Photoshop kun je een gebied van een afbeelding selecteren op basis van de kleur, met behulp van de toverstaf. Om deze tool te gebruiken, klikt u op het gebied van de afbeelding met de kleur waaruit u een selectie maakt. Als het selectievakje Aangrenzend is aangevinkt, worden alleen aangrenzende pixels beïnvloed door de toverstaf. Door deze optie uit te schakelen, selecteert u alle delen van de afbeelding die in het geselecteerde bereik passen.

Stap 8

Bij het verwerken van afbeeldingen heb je vaak te maken met aparte verwerking van schaduwen, halftonen en lichte delen van het beeld. Om ze te selecteren, kunt u de optie Kleurbereik gebruiken in het menu Selecteren. Door het item Highlights uit de lijst Selecteren te kiezen, selecteert u de heldere delen van de afbeelding, het item Midtones is nodig voor de middentonen en de Shadows - voor de schaduwen. Met behulp van het Kleurbereik kunt u een gebied selecteren dat in een willekeurige tint is geverfd. Selecteer hiervoor het item Sampled Colors en geef een kleur op de afbeelding op, op basis waarvan de selectie wordt gemaakt.

Aanbevolen: