Een Deel Van Een Afbeelding Uitsnijden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Deel Van Een Afbeelding Uitsnijden In Photoshop
Een Deel Van Een Afbeelding Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Deel Van Een Afbeelding Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Deel Van Een Afbeelding Uitsnijden In Photoshop
Video: NIEUWE selectietool van Photoshop testen - Achtergrond verwijderen met 1 klik?! 2024, April
Anonim

Het programma Photoshop geniet vanwege zijn brede grafische mogelijkheden een welverdiende populariteit. Een van de meest gebruikelijke technieken om in Photoshop te werken, is het bijsnijden van een afbeelding en het uitsnijden van een deel van een afbeelding om deze later in te voegen.

Een deel van een afbeelding uitsnijden in Photoshop
Een deel van een afbeelding uitsnijden in Photoshop

instructies:

Stap 1

Start het programma en open vervolgens de bewerkte afbeelding door het tabblad Bestand in het menu te kiezen. Als u de afbeelding moet bijsnijden, selecteert u het gereedschap Bijsnijden op de werkbalk aan de linkerkant van het programmavenster. Beweeg de cursor over de afbeelding en klik met de muis op de plaats waar een van de hoeken van de toekomstige bijgesneden afbeelding zich bevindt - bijvoorbeeld linksboven.

Stap 2

Verplaats de cursor naar beneden en naar rechts om de grootte van de afbeelding te definiëren. Wees niet bang om het onnauwkeurig te doen, u krijgt de mogelijkheid om de afmetingen te corrigeren. Klik met de muis, bijsnijdcontouren verschijnen op de bewerkte afbeelding. U kunt de afmetingen wijzigen door het geselecteerde pad met de muis in de gewenste richting te slepen.

Stap 3

Nadat u de afmetingen heeft ingesteld, verplaatst u de cursor naar de werkbalk en selecteert u een gereedschap. Er verschijnt een bericht waarin u wordt gevraagd het bijsnijden te bevestigen. Klik op "OK", de afbeelding wordt bijgesneden. Sla het op in het gewenste formaat: "Bestand - Opslaan". Als u van plan bent de afbeelding op internet te plaatsen, selecteert u "Opslaan voor web". In dit geval kunt u de kwaliteit en het "gewicht" (grootte in kilobytes) selecteren.

Stap 4

Heel vaak is het nodig om een afbeeldingselement uit te snijden om er later mee te werken. Als je een rechthoekig stuk nodig hebt, gebruik dan het Rechthoekig selectiegereedschap. Selecteer het gebied van de afbeelding dat u nodig hebt en kopieer vervolgens de selectie - "Bewerken - Kopiëren". Nu kunt u het gekopieerde fragment in elke afbeelding plakken. Om het te plakken waar u het wilt, selecteert u het gewenste gebied met het gereedschap Rechthoekige selectie.

Stap 5

Als het uitgesneden object een complexe vorm heeft, gebruikt u het gereedschap Pen om het te selecteren. Selecteer het en activeer vervolgens de optie Paden boven in het venster. Nadat u een fragment van de afbeelding tot de vereiste grootte hebt vergroot, schetst u het met opeenvolgende muisklikken. Sluit het pad, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Maak een selectie" in het contextmenu. Kopieer de selectie: "Bewerken - Kopiëren". Nu kun je het in elke afbeelding plakken.

Aanbevolen: