Een Gezicht Uitsnijden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Gezicht Uitsnijden In Photoshop
Een Gezicht Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Gezicht Uitsnijden In Photoshop

Video: Een Gezicht Uitsnijden In Photoshop
Video: Photoshop: How To Cut Out an Image - Remove u0026 Delete a Background 2024, Mei
Anonim

Er zijn tientallen verschillende manieren om onnodige achtergrond in een afbeelding of foto te verwijderen. Onder hen zijn er zowel zeer eenvoudige als die waarvoor de vaardigheden van een ervaren Photoshop-gebruiker nodig zijn. In dit artikel bekijken we hoe je het gemakkelijkst een gezicht uit een foto kunt knippen. Zelfs beginnende gebruikers kunnen deze methode binnen enkele minuten onder de knie krijgen.

Een gezicht uitsnijden in Photoshop
Een gezicht uitsnijden in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de foto waaruit u het gezicht gaat knippen. Het is het beste als de contouren van het gezicht voldoende duidelijk en contrasterend zijn ten opzichte van de achtergrond. Selecteer vervolgens het gereedschap Rechthoekige lasso op de werkbalk. Hiermee kunt u netjes en nauwkeurig de contour van het gezicht selecteren en deze uit een onnodige achtergrond verwijderen.

Stap 2

Zoom minimaal 2x in om de kleinste selectiedetails niet te missen en begin de afbeelding in kleine stappen te selecteren met behulp van de lijnen van de rechthoekige lasso. Wanneer het pad is afgesloten, klikt u op het sluitpunt en ziet u een selectie op de afbeelding verschijnen (Selecteren). Klik er met de rechtermuisknop op, selecteer Laag via kopiëren in het contextmenu dat verschijnt en kopieer het gezicht naar een nieuwe laag.

Stap 3

Nu kunt u met het gereedschap Verplaatsen het gezicht naar een andere achtergrond slepen.

Bovendien kunt u een andere manier gebruiken om het geselecteerde gebied uit de achtergrond te extraheren - nadat de selectie is voltooid, keert u de afbeelding om (Ctrl + Shift + I), de selectie gaat volledig naar de achtergrondgebieden rond uw gezicht. Druk op de Delete-toets en de achtergrond wordt volledig verwijderd.

Als u de achtergrond niet kunt verwijderen omdat de hoofdlaag (achtergrond) is vergrendeld, dupliceert u deze gewoon en werkt u met de duplicaat.

Stap 4

Keer de afbeelding vervolgens weer om zodat het gezicht weer wordt geselecteerd. Daarna kunt u met het uitgesneden object doen wat u wilt: plaats het in kant-en-klare sjablonen, voeg nieuwe achtergronden toe, enzovoort.

Aanbevolen: