Wat Is Een Trigger?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Trigger?
Wat Is Een Trigger?

Video: Wat Is Een Trigger?

Video: Wat Is Een Trigger?
Video: Что такое эметофобия? Триггеры, признаки и симптомы 2024, Mei
Anonim

Moderne databases zijn zo complex en de gegevens erin zijn zo met elkaar verbonden dat speciale procedures nodig zijn om ze te beschermen tegen onopzettelijke schendingen. Met triggers kunt u alle gegevens intact houden, zelfs als een onervaren gebruiker per ongeluk op de verkeerde knop drukt.

Triggerbewerking
Triggerbewerking

Het belangrijkste doel van een trigger is om de referentiële integriteit van de gegevens te behouden. Dit betekent dat zelfs als de database verandert, er altijd de mogelijkheid is om alles terug te zetten. Ze kunnen ook worden gebruikt om trapsgewijze wijzigingen aan te brengen in gekoppelde tabellen, waarin koppelingen tegelijkertijd veranderen en de koppelingen niet verbreken.

De trigger zelf is een opgeslagen procedure die automatisch wordt uitgevoerd wanneer gegevens worden gewijzigd door een persoon of een toepassingsprogramma. Het "gaat aan" zodra de gegevenswijziging is voltooid. De gegevenswijziging en de getriggerde trigger worden beschouwd als één transactie (actie), dus wanneer er een fout optreedt of wordt gedetecteerd, kan alles worden teruggestuurd, dit wordt rollback genoemd.

Triggerbewerking

  • Trapsgewijze wijzigingen in gerelateerde gegevenstabellen. Als u bijvoorbeeld een specifieke kolom of rij in alle tabellen tegelijk wilt verwijderen, wordt een trigger gebruikt.
  • Terugkeren naar de oorspronkelijke tabelgegevens
  • Het volgen van verschillende wedstrijden. Een triggerschema kan bijvoorbeeld voorkomen dat de prijs van een artikel onder de aankoopprijs daalt.
  • Analyse van verschillende opties voor wijzigingen. De trigger is erg handig voor het berekenen van opties voor en na wijziging. U kunt bijvoorbeeld berekenen wat er gebeurt als alle prijzen met 5% worden verlaagd of met hoeveel de kosten van alle goederen zullen stijgen bij een stijging van de transportkosten. Na analyse kunnen alle gegevens in hun oorspronkelijke vorm worden teruggebracht.

Maak een trigger

Triggers worden gemaakt in de huidige database, maar u kunt daarin objecten specificeren die zich in andere databases bevinden. De naam van de triggereigenaar moet hetzelfde zijn als de naam van de tabeleigenaar. Maak een trigger in de Create-component. Het veld Voor specificeert gegevenswijzigingsinstructies na activering waarvan de trigger moet worden ingeschakeld. Het kan bijvoorbeeld invoegen, bijwerken of verwijderen van een tabel zijn.

Vervolgens moet u de triggeracties of triggervoorwaarden specificeren. Dit zijn de acties die moeten worden gevolgd als reactie op het invoegen, verwijderen of bijwerken van gegevens.

Aanbevolen: