Hoe Een Trigger In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Trigger In Te Stellen
Hoe Een Trigger In Te Stellen

Video: Hoe Een Trigger In Te Stellen

Video: Hoe Een Trigger In Te Stellen
Video: Spyra | Instructable - How To Use the SpyraOne 2024, Mei
Anonim

Het configureren van de gebeurtenistrigger van de Taakplanner in Windows Vista houdt zich bezig met het integreren van een taak in de gebeurtenis zelf en het plannen van de geselecteerde actie die moet worden ondernomen wanneer de gebeurtenis wordt vastgelegd.

Hoe een trigger in te stellen
Hoe een trigger in te stellen

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu van het bureaubladelement "Computer" op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Besturing" om de trigger voor "Taakplanner" te configureren.

Stap 2

Vouw het knooppunt Taakplanner uit in het linkerdeelvenster van het computerbeheervenster dat wordt geopend en gebruik de optie Taak maken in het deelvenster Acties.

Stap 3

Voer de gewenste naam voor de nieuwe taak in en selecteer de vereiste beveiligingsinstellingen op het tabblad Algemeen van het nieuwe dialoogvenster van de wizard Nieuwe taak.

Stap 4

Ga naar het tabblad Triggers en klik op de knop Nieuw.

Stap 5

Selecteer de optie "Op gebeurtenis" in de vervolgkeuzelijst van de regel "Taak starten" van het nieuwe dialoogvenster van de wizard Nieuwe trigger en pas het selectievakje toe op het vereiste veld van de sectie "Parameters": - "Eenvoudig" - om een gebeurteniscode, de bron en het logboek te selecteren; - "Aangepast" - voor meer flexibele instellingen.

Stap 6

Klik op de knop "Creëer gebeurtenisfilter" die verschijnt en pas de selectievakjes toe op de gewenste velden in het volgende dialoogvenster: - "Per logboek" - om de vereiste logboeken te definiëren; - "Op bron" - om de waarnemingsbronnen te definiëren.

Stap 7

Voer de gewenste gebeurteniscodes in het gedeelte "Gebeurteniscodes" in en bevestig uw keuze door op de OK-knop te drukken.

Stap 8

Ga naar de sectie "Aanvullende parameters" in het venster Wizard Nieuwe trigger en pas de selectievakjes toe op de vereiste velden van de instellingen voor het starten van de taakuitvoering.

Stap 9

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken en ga naar het tabblad "Acties" van het wizardvenster.

Stap 10

Specificeer de gewenste actie, of acties die zijn geselecteerd om uit te voeren bij het activeren van de aangemaakte trigger en bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stap 11

Gebruik de optie om aanvullende voorwaarden te definiëren voor het starten van een taak op het tabblad "Voorwaarden" of selecteer de benodigde opties voor het verwijderen, stoppen en starten van een taak op het tabblad "Opties" (niet aanbevolen voor onervaren gebruikers).

Stap 12

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: