Een Elektronische Bibliografie Opstellen

Inhoudsopgave:

Een Elektronische Bibliografie Opstellen
Een Elektronische Bibliografie Opstellen

Video: Een Elektronische Bibliografie Opstellen

Video: Een Elektronische Bibliografie Opstellen
Video: 27. Bronvermeldingen en bibliografie 2024, April
Anonim

Het ontwerp van een elektronische bibliografie levert vaak een aantal problemen op. Verschillende onderwijsinstellingen kunnen hun eigen wensen hebben, vaak verouderd. Om zeker te zijn van de juistheid van uw ontwerp, gebruikt u de staatsnorm: GOST R 7.0.5-2008.

Een elektronische bibliografie opstellen
Een elektronische bibliografie opstellen

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Word en maak een nieuw document. Stel de volgende parameters in: lettertype - Times New Roman, grootte - 14, spatiëring - 1, 5. Deze parameters zijn standaard.

Stap 2

Stel de vereiste veldwaarden in. Dubbelklik hiervoor op de liniaal aan de linkerkant van het programmavenster. Geef op het tabblad "Velden" de vereiste waarden op.

Stap 3

Begin met het ontwerpen van uw bibliografie. Klik op de werkbalk op de knop Genummerde lijst. Zo krijgt elk volgend element van de elektronische lijst automatisch een eigen nummer. Klik op de lijstmarkering (eenheid) en gebruik de schuifregelaars op de bovenste liniaal boven het document om de waarden voor de eerste regel inspringen, de inspringing en de linker inspringing in te stellen.

Stap 4

Om een boek aan de lijst toe te voegen, vermeldt u eerst de achternaam van de auteur en zijn voorletters (indien er meerdere auteurs zijn, dan de achternaam en voorletters van de eerste). Schrijf vervolgens de volledige titel van het boek en voeg een schuine streep (/) toe. Vermeld daarna alle auteurs van het boek, maar niet meer dan drie. Als er meer auteurs zijn, zet dan “et al.”. Geef, gescheiden door puntkomma's, aan onder wiens editie het boek is gepubliceerd (indien van toepassing). Zet dan een streepje, schrijf de stad (Moskou, St. Petersburg en enkele andere zijn in verkorte vorm aangegeven) en specificeer de uitgever gescheiden door een dubbele punt. Zet vervolgens een punt, een streepje en geef het aantal pagina's van de publicatie aan. Vul nogmaals het ISBN van de editie in door middel van een streepje.

Stap 5

Om een elektronische bron aan de lijst toe te voegen, geeft u eerst de auteur van het materiaal aan, vervolgens de naam en schrijft u vervolgens "Elektronische bron" tussen vierkante haken. Als de auteur onbekend is, begin dan met het specificeren van de titel. Geef dan na twee schuine strepen (//) de naam aan van de bron waar het materiaal vandaan komt. Als het een website is, schrijft u 'site' tussen vierkante haken. Schrijf daarna de URL, plaats een dubbele punt en voeg de link naar het materiaal in. Schrijf tussen haakjes "Datum van beroep" en scheid het met komma's.

Aanbevolen: