Hoe Maak Je Een Cursusboek?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cursusboek?
Hoe Maak Je Een Cursusboek?

Video: Hoe Maak Je Een Cursusboek?

Video: Hoe Maak Je Een Cursusboek?
Video: 📚 Boek schrijven | hoe begin je | 4 stappen | Robin Rozendal 2024, April
Anonim

Een integraal onderdeel van de opleiding aan het instituut, de universiteit en in sommige scholen is het schrijven van scripties en scripties. Om een goed cijfer te halen is het noodzakelijk rekening te houden met de werkeisen die aan het werk worden gesteld.

Hoe maak je een cursusboek?
Hoe maak je een cursusboek?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd softwarepakket Microsoft Office;
  • - richtlijnen voor scripties;
  • - het internet

instructies:

Stap 1

Beslis over een onderwerp om uw scriptie te schrijven en in te delen. Het onderwerp moet worden overeengekomen met de begeleider. Vervolgens moet u richtlijnen ontvangen voor het schrijven van de werken van uw onderwijsinstelling, aangezien verschillende instellingen verschillende vereisten hebben. Hiermee moet rekening worden gehouden om het cursusboek correct op te stellen.

Stap 2

Maak en stem met de begeleider de inhoud van je werk af voordat je begint met het schrijven van het werk. Ga vervolgens aan de slag met het zoeken en verzamelen van informatie voor het cursusboek. Alle informatie moet in secties worden gesorteerd en in elektronische vorm worden omgezet.

Stap 3

Maak een nieuw document in Microsoft Word om uw cursussen te starten. Laat allereerst ruimte over voor de inhoud, dit moet automatisch gebeuren, dus voer alleen de titel van de sectie in en druk op Ctrl + Enter om een pagina-einde in te voegen.

Stap 4

Schrijf op een nieuwe pagina de naam van de eerste sectie, voer de namen van subsecties in, afzonderlijke secties met pagina-einden. Wanneer de structuur van het werk klaar is, stijl de titels van de secties met de stijl "Kop 1", selecteer hiervoor de tekst, ga naar het menu "Opmaak" - "Stijlen", selecteer de gewenste stijl en klik op "Toepassen".

Stap 5

Gebruik de stijl 'Kop 2' voor uw subsecties. Plaats vervolgens de cursor op een nieuwe regel na het woord "Inhoud" op het eerste blad. Ga naar het menu "Invoegen" - "Inhoudsopgave en indexen", selecteer het tabblad "Inhoudsopgave", selecteer de gewenste instellingen en klik op "OK".

Stap 6

Open uw cursusinformatiedocumenten en kopieer deze naar de gewenste secties en subsecties. Omdat de gegevens uit verschillende bronnen komen, kunnen ze op verschillende manieren worden opgemaakt.

Stap 7

Maak een nieuwe stijl om de hoofdtekst op te maken. Om dit te doen, voert u de opdracht "Format" - "Style" uit, klikt u op de knop "Nieuw". Voer een naam in voor de stijl, selecteer de gewenste opmaakopties op basis van de vereisten van de richtlijnen. Klik OK. Maak vervolgens de hoofdtekst op met deze stijl.

Stap 8

Voeg afbeeldingen toe aan uw werk wanneer u een afbeelding in de tekst invoegt, kies hiervoor de uitlijning in het midden. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Tekst". Voer de naam van de afbeelding in het volgende formaat in "Figuur 1. - …". Deze inscriptie is ook in het midden aangebracht. Als de tekst van het werk tabellen bevat, wordt de titel ervoor geschreven voor de tabel, in de linkermarge.

Stap 9

Als de tabel meer dan één pagina beslaat, selecteert u de kop en gaat u naar het menu "Tabel" - "Koppen". Voeg de paginanummering "Invoegen" - "Paginanummers" toe, selecteer de gewenste rangschikking van nummers en klik op "OK". Keer dan terug naar de inhoudsopgave en klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Veld bijwerken", "Geheel bijwerken" - "OK". Het werk is voltooid.

Aanbevolen: