Een Boekje Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Boekje Afdrukken
Een Boekje Afdrukken

Video: Een Boekje Afdrukken

Video: Een Boekje Afdrukken
Video: Zo print je een boekje in Adobe InDesign 2024, Mei
Anonim

Als u een kleurrijk boekje wilt afdrukken, kunt u contact opnemen met gespecialiseerde drukkerijen die uw bestelling kunnen uitvoeren. Wilt u echter geld besparen, of heeft u maar een paar brochures nodig, dan kunt u deze taak zelf aan.

Een boekje afdrukken
Een boekje afdrukken

instructies:

Stap 1

Om een kleurenboekje te maken, moet er een grafisch programma (grafische editor) op uw computer geïnstalleerd zijn. Bijvoorbeeld Adobe Photoshop, Corel Draw of Paint. Net.

Stap 2

Voordat u een boekje tekent, moet u beslissen wat voor soort informatie en foto's (of illustraties) u daar wilt plaatsen, dat wil zeggen, een concept voor het boekje ontwikkelen. Schets de algemene lay-out van het boekje op een albumblad met een potlood, denk na over de plaats van de tekst en illustraties, bepaal het aantal pagina's dat je nodig hebt. Stel de tekst afzonderlijk samen, proef deze na en controleer op fouten.

Stap 3

Nadat de voorbereidende fase is afgerond en het concept klaar is, kun je direct doorgaan met het tekenen van het boekje. Als u niet weet hoe u met grafische editors moet werken, neem dan contact op met een deskundig persoon en geef hem het concept van het boekje door.

Stap 4

Wanneer het boekje volledig is weergegeven, moet u het vereiste aantal exemplaren afdrukken. Conventionele inkjet- en laserprinters zijn hiervoor niet geschikt, omdat ze geen afdrukken van hoge kwaliteit kunnen leveren. Alleen een fotoprinter, die overal te vinden is waar foto's worden afgedrukt, kan boekjes van hoge kwaliteit afdrukken.

Stap 5

Ook de papierkeuze is een zeer belangrijke stap. Ten eerste moet het van hoge kwaliteit, duurzaam en moeilijk te kreuken zijn. Ten tweede moet u beslissen wat het moet zijn: mat of glanzend. Boekjes die op glanzend papier zijn gedrukt, zien er beter uit, maar tekst die op mat papier is gedrukt, is gemakkelijker te lezen en afbeeldingen zien er scherper uit.

Stap 6

Zodra de brochures zijn afgedrukt, hoeft u ze alleen nog maar langs de randen van de pagina's te vouwen.

Aanbevolen: