Hoe Schrijf Je Een Sociaal Programma?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Sociaal Programma?
Hoe Schrijf Je Een Sociaal Programma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Sociaal Programma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Sociaal Programma?
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, Maart
Anonim

Russische en internationale organisaties verstrekken subsidies voor de uitvoering van verschillende sociale programma's. Maar om deze fondsen te krijgen, heb je een rechtvaardiging nodig, dat wil zeggen een sociaal programma. Het moet relevant zijn. Een organisatie of een initiatiefgroep kan subsidie aanvragen, maar ook iedereen die interessante ideeën heeft op het gebied van sociaal beleid.

Hoe schrijf je een sociaal programma?
Hoe schrijf je een sociaal programma?

Noodzakelijk

  • - ontwikkelingen van activiteiten;
  • - lijst van organisatoren;
  • - geschatte kostenraming;
  • - een computer met een teksteditor en internettoegang.

instructies:

Stap 1

Bedenk een naam voor je sociale programma. Het moet kort maar helder zijn. Het moet tegelijkertijd het doel van het programma weerspiegelen en de aandacht trekken. Beschrijf kort de geschiedenis van het programma. Vertel ons waarom je op het idee kwam om in deze richting te werken. Geef aan welke activiteiten je al hebt uitgevoerd en welke resultaten zijn behaald. Vergeet degenen die u hebben geholpen bij het organiseren van deze evenementen niet.

Stap 2

Introduceer de auteurs van het programma. Als je er gezamenlijk aan begon te werken, noem dan eerst degenen die eigenaar zijn van het idee en de mensen die het meest hebben bijgedragen. Vertel ons over mensen die van plan zijn in de toekomst deel te nemen aan de uitvoering van het programma. Definieer de functies van elk. Je kunt schema's opstellen voor de interactie van deelnemers aan het programma. Vertel ons met welke organisaties u wilt samenwerken.

Stap 3

Begin het hoofdgedeelte van het programma met een preambule. Let op de relevantie van je programma. Geef in een paar zinnen de essentie weer. Definieer het probleem. Schrijf op hoe jouw programma verschilt van andere projecten op hetzelfde werkterrein. Bepaal je doelgroep. Dit is de bevolkingsgroep die baat heeft bij de uitvoering van uw ideeën. Dit kunnen tieners zijn, sociaal onbeschermde gezinnen, ouderen en andere categorieën burgers. Degenen die evenementen organiseren volgens uw programma hoeven in dit deel niet te worden aangegeven. U vertrouwt op uw programma niet op uzelf en uw medewerkers, maar op andere mensen wiens belangen u in dit geval beschermt.

Stap 4

Maak een lijst van sociale problemen die uw sociale programma moet oplossen. Het kan bijvoorbeeld gaan om de strijd tegen kinderverwaarlozing, de bevordering van een gezonde levensstijl, de organisatie van veilige vrijetijdsbesteding voor kinderen, de strijd tegen negatieve verschijnselen in de jeugdomgeving, enz. Het programma is nauwelijks gericht op het oplossen van één probleem. Je zult waarschijnlijk op meerdere fronten werken, dus stel prioriteiten.

Stap 5

Een heel belangrijk punt is de definitie van de missie van het programma. Elk project draagt bij aan de oplossing van een zeer groot maatschappelijk probleem. Het is echter slechts een stap in de goede richting. Definieer deze grote maatschappelijke uitdaging. Het is algemener dan de taken van een enkel programma. Als u bijvoorbeeld een reeks familiewedstrijden in uw buurt gaat organiseren, is het hier de missie om de volksgezondheid te bevorderen. Uw programma kan het niet waarmaken, maar het draagt wel bij aan het algemene doel.

Stap 6

Bepaal het beoogde resultaat. Organiseert u bijvoorbeeld veilige vrijetijdsactiviteiten voor de kinderen in uw buurt, dan is het doel niet om ze buitenspelletjes en bordspellen te leren, maar om de aandacht van volwassenen te vestigen op hoe kinderen ontspannen.

Stap 7

Verdeel het programma in fasen. Geef elke periode een naam. Bepaal de voorwaarden en taken die u in dit stadium gaat oplossen. Dit punt is erg belangrijk omdat het je in staat stelt doelgericht en geleidelijk te werken.

Stap 8

Bedenk welke middelen je hebt voor de uitvoering van het sociale programma en wat je nog meer nodig hebt. Maak een kostenraming voor het programma als geheel en voor elke stap. Leg uit hoe u de resultaten van het programma en het gebruik van fondsen wilt controleren.

Aanbevolen: