Hoe Schrijf Je Een Educatief Programma?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Educatief Programma?
Hoe Schrijf Je Een Educatief Programma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Educatief Programma?

Video: Hoe Schrijf Je Een Educatief Programma?
Video: HOW TO PROGRAM - Getting Started! 2024, April
Anonim

Niet alle beginnende gebruikers weten hoe een computer werkt en hoe ze deze het meest effectief voor hun taken kunnen gebruiken. Voor dit doel is het ook noodzakelijk om speciale educatieve programma's te creëren die duidelijk antwoord kunnen geven op veel van de vragen die zich voordoen.

Hoe schrijf je een educatief programma?
Hoe schrijf je een educatief programma?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - koptelefoon;
  • - microfoon;
  • - papier;
  • - schrijfgerief.

instructies:

Stap 1

Schrijf op een stuk papier de onderwerpen die u in het ontwikkelingsprogramma wilt behandelen. Begin met het beschrijven van de componenten van uw computer: processor, toetsenbord, scherm, muis, monitor, moederbord, enz. Sta stil bij de belangrijkste (of alle) knoppen op het toetsenbord. Noem de basisprogramma's die een nieuwe gebruiker moet leren. Deze omvatten Microsoft Office, antivirussoftware, Paint, Winrar, Internet Explorer en meer. U kunt andere onderwerpen in het programma opnemen.

Stap 2

Maak een stappenplan voor het opnemen van multimedialessen. Elk computer- en softwareonderwerp moet worden opgesplitst in een reeks kleine onderdelen. Dan zullen de studenten deze stof veel productiever kunnen beheersen. Noteer de naam van elke les in een kolom en eronder - een kleine scriptieopzet, op basis waarvan je de video gaat opnemen.

Stap 3

Installeer op uw computer alle benodigde programma's om een cursus te maken Voor het samenstellen van uw presentaties heeft u Microsoft Powerpoint nodig. Download een niet-desktop en Camtasia Studio om video van het scherm op te nemen. Vergeet ook niet online te zoeken naar aanvullend materiaal over de onderwerpen van de cursus. Zoek 1-2 sites voor het downloaden van afbeeldingen die geschikt zijn voor de presentatie van programma's.

Stap 4

Presentaties maken van de lessen in Powerpoint. Elke les moet overeenkomen met niet meer dan 5-6 dia's met foto's en een zeer korte beschrijving (scripties voor elke les). Onthoud dat studenten een minimum aan tekst en een maximum aan illustraties effectief kunnen begrijpen met uw duidelijke en beknopte uitleg.

Stap 5

Neem video-tutorials op volgens het vastgestelde plan. Probeer elk van hen niet langer dan 5-6 minuten te doen. Markeer alleen het belangrijkste en laat de essentie op het scherm zien (een afbeelding, een sleutel, een detail, enz.).

Stap 6

Bekijk de resulterende cursus en breng indien nodig aanpassingen aan. Herschrijf de lessen waarvan u denkt dat ze niet van zeer hoge kwaliteit zijn vanuit het oogpunt van de presentatie van het materiaal. Neem dit ontwikkelingsprogramma op in uw gebruikerstraining.

Aanbevolen: