Hoe Een Geluidsband Op Een Computer Op Te Nemen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Geluidsband Op Een Computer Op Te Nemen
Hoe Een Geluidsband Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Een Geluidsband Op Een Computer Op Te Nemen

Video: Hoe Een Geluidsband Op Een Computer Op Te Nemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, April
Anonim

Als je nog cassettebandjes hebt met de stem van je eigen kinderen, laat ze dan niet verdwijnen. Breng ze over naar een computer en je zult deze geluiden voor altijd bewaren, niet alleen voor jezelf, maar ook voor het nageslacht.

Hoe een geluidsband op een computer op te nemen
Hoe een geluidsband op een computer op te nemen

instructies:

Stap 1

Koop een willekeurige cassetterecorder. In sommige elektronicawinkels worden tegenwoordig nog steeds radiobandrecorders verkocht, waarmee u audiobanden kunt afspelen. Als u een dergelijk apparaat niet in de uitverkoop kunt vinden, raadpleeg dan online veilingen. Als je daar een radio of bandrecorder koopt, let er dan op dat het apparaat goed werkt. Een cassettespeler kan ook.

Stap 2

Houd er rekening mee dat de meeste geluidskaarten zijn uitgerust met alleen mono microfooningangen, dus een stereo bandrecorder geeft u geen extra versterking. Gebruik voor aansluiting op een geluidskaart een mono 3,5 mm-stekker of een stereo-stekker, waarbij het rechterkanaalcontact wordt aangesloten op de gemeenschappelijke. Deze stekker mag nooit in andere aansluitingen op de geluidskaart worden gestoken. Gebruik voor aansluiting op een bandrecorder, afhankelijk van het ontwerp, ofwel een stereo 3,5 mm-stekker, waarin de contacten van de linker- en rechterkanalen zijn aangesloten, of een DIN-type stekker, waarbij het middelste contact wordt gebruikt als een gemeenschappelijk contact, en voor verwijderingssignaal - ofwel beide rechter of beide linker pinnen (afhankelijk van het bouwjaar van de bandrecorder) met elkaar verbonden. Sluit de gemeenschappelijke draden van de computer en de bandrecorder rechtstreeks aan en pas het signaal zelf toe via een niet-polaire condensator van 0,2 F. De uitgang van de bandrecorder moet mogelijk worden overbrugd om vervorming te voorkomen met een weerstand van 1 kΩ. Maak verbinding met spanningsloze apparatuur.

Stap 3

Start een mixprogramma op uw computer (de naam hangt af van het besturingssysteem). Schakel de microfooningang in en pas de gevoeligheid ervan aan. Houd er rekening mee dat als de bandrecorder niet is uitgerust met een DIN-type connector, maar met een moderne 3,5 mm-connector, de luidspreker wordt gedempt wanneer de stekker wordt aangesloten en het signaalniveau bovendien wordt beïnvloed door de volumeregeling van de bandrecorder zelf. Als de recorder een DIN-aansluiting heeft, wordt de luidspreker niet gedempt en is het uitgangsniveau constant.

Stap 4

Als je Audacity niet op je computer hebt, download en installeer het dan. Start het afspelen op de bandrecorder en begin met opnemen op de computer. Wanneer het dubben is voltooid, exporteert u het resultaat naar uw vertrouwde MP3-formaat.

Aanbevolen: