Hoe Maak Je Een Kaart Op Een Flits

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kaart Op Een Flits
Hoe Maak Je Een Kaart Op Een Flits

Video: Hoe Maak Je Een Kaart Op Een Flits

Video: Hoe Maak Je Een Kaart Op Een Flits
Video: Basiscursus Flitsen op Locatie (promo) 2024, Maart
Anonim

Flash-technologie maakt het mogelijk om zowel hele websites als de afzonderlijke elementen ervan te maken: menu's, headers, enzovoort. U kunt een Flash-kaart aan uw webpagina toevoegen.

Hoe maak je een kaart op een flits
Hoe maak je een kaart op een flits

Noodzakelijk

Adobe Flash CS3

instructies:

Stap 1

Bereid afbeeldingen voor op de flashkaart. Houd er rekening mee dat vectorafbeeldingen compacter zijn en u in staat stellen een kleinere film te maken. Teken daarom de kaart met een vectorafbeeldingseditor zoals Adobe Illustrator. Sla het resulterende grafische bestand op om een flashkaart te maken.

Stap 2

Start Adobe Flash CS3, importeer het bestand naar de scène. Zet de lagen van de kaart om naar flash, vink hiervoor bij het importeren het vakje aan naast het veld Objecten op originele positie plaatsen. Daarna zie je een reeks objecten op het toneel.

Stap 3

Bewerk ze - voeg randen toe. Dubbelklik op het object, ga naar de bewerkingsmodus, pak dan het gereedschap Inktfles en vul de randen met een andere kleur dan de achtergrond. Herhaal deze actie voor alle objecten op de kaart.

Stap 4

Converteer de gemaakte objecten naar een enkele vectorafbeelding, gebruik hiervoor de Break Apart-bewerking. Maak vervolgens clips of sprites van de objecten, wijs aan elk een naam toe om de benodigde acties erop uit te voeren met behulp van scripts. Selecteer de randen van de regio's en zet ze om in één clip, plaats deze op de laag die zich boven de clips met regio's bevindt.

Stap 5

Schrijf een code voor je kaart, markeer hiervoor de belangrijkste onderdelen van de kaart. In de regel zijn dit gebieden of regio's en hun gedrag is hetzelfde. Schrijf daarom een Region-klasse die het gedrag van alle objecten implementeert. Koppel vervolgens de klasse aan de bibliotheeksymbolen.

Stap 6

Laad de XML-gegevens, initialiseer de objecten van de interactieve kaart ermee: kleur de regio's, stel die gebieden in die zullen reageren op een muisklik. Gebruik hiervoor de aanmaak van een XML-klasse die het gegevensbestand laadt en verwerkt.

Stap 7

Maak een nieuwe laag in het bestand met afbeeldingen, plaats daarin de code die de kaart zal initialiseren: laad gegevens, bereid weergegeven objecten voor op het werk. Na het downloaden van de gegevens zal de kaart opstarten en werken. Een voorbeeldcode kan worden bekeken op

Aanbevolen: