Hoe Maak Je Een Knop In Flits

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Knop In Flits
Hoe Maak Je Een Knop In Flits

Video: Hoe Maak Je Een Knop In Flits

Video: Hoe Maak Je Een Knop In Flits
Video: Basiscursus Flitsen op Locatie (promo) 2024, April
Anonim

Flash-technologieën zijn tegenwoordig alomtegenwoordig op internetsites, en zelfs aspirant-webmasters streven ernaar om flash-elementen aan hun site toe te voegen. Het menuontwerp dat deze technologie gebruikt, zal bijvoorbeeld functioneel en mooi zijn. Als voorbeeld zullen we beschrijven hoe u in Adobe Flash CS4 een handige flash-knop kunt maken die op uw site kan worden geplaatst en op basis van dergelijke knoppen een menublok kunt maken.

Hoe maak je een knop in flits
Hoe maak je een knop in flits

instructies:

Stap 1

Maak twee grafische bestanden met een achtergrondafbeelding van knoppen zonder tekst in Jpg-formaat, die verschillen in een paar kleurfragmenten. Open vervolgens Adobe Flash, maak een nieuw document en selecteer Action Script 2.0 in de lijst.

Stap 2

Open het instellingengedeelte en stel de breedte in op 273 pixels en de hoogte op 54 pixels. Klik op de knop Importeren in het menu Bestand en kies Importeren naar bibliotheek om de twee gerenderde afbeeldingen in de gegevensbibliotheek te importeren.

Stap 3

Sleep de gedownloade afbeeldingen naar het werkgebied, druk op F8, hernoem een van de afbeeldingen en selecteer Filmclip in het gedeelte Type.

Stap 4

Sleep vervolgens de tweede afbeelding naar het werkgebied, hernoem deze ook en geef dezelfde parameter op in het gedeelte Type.

Stap 5

Typ op elke knop de gewenste tekst en druk op Ctrl + F8 om een nieuwe knop te maken. Het venster Nieuw symbool wordt geopend. Geef de naam van de toekomstige knop en kies het knoptype. Kopieer de eerste bewerkte afbeelding hierboven naar het werkgebied van de gemaakte Filmclip-knop.

Stap 6

Maak een nieuwe filmclip, druk ook op Ctrl + F8 en kopieer het resultaat naar het werkgebied. Maak een nieuwe laag en kopieer de filmclip met de tweede afbeelding.

Stap 7

Maak op de eerste laag een frame door een stap terug te doen en de optie Frame invoegen te kiezen in het rechtsklikmenu. Herhaal hetzelfde op de volgende laag door Sleutelframe invoegen te kiezen in het contextmenu. Selecteer het gemaakte keyframe en open de instellingen.

Stap 8

Selecteer in het gedeelte Kleureffect Stijl Alfa en stel de waarde in op 0%. Stel in het eerste frame van dezelfde laag de waarde in op Classic Motion Tween.

Stap 9

Selecteer in het werkgebied het knopobject en open Acties. Plak de volgende code in het vrije veld: on (release) {

getURL ("aboutme.htm", "_self", "GET");

}

Stap 10

Geef in de instellingen de knop de gewenste naam. Ga terug naar de eerste scène en kopieer de filmclip, selecteer deze en open Actions opnieuw. Voer een andere code in waarbij sim_btn de naam van uw knop is: onClipEvent (enterFrame) {

als (gaan) {

volgendFrame ();

} anders {

prevFrame ();

}

}

onClipEvent (laden) {

var gaan;

hou op ();

sim_btn.onRollOver = functie () {

gaan = waar;

};

sim_btn.onRollOut = functie () {

gaan = vals;

};

}

Stap 11

Exporteer de knop door Film exporteren te kiezen in het menu Bestand.

Aanbevolen: