Hoe Een Frame Te Verouderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Frame Te Verouderen?
Hoe Een Frame Te Verouderen?
Anonim

Antieke voorwerpen worden meestal geassocieerd met iets duurs, nobels, moois en verfijnds. Antiek in speciaalzaken wordt voor veel geld verkocht en het duurt lang om iets waardevols te vinden op rommelmarkten. Maar je kunt zelf ook unieke items maken met een vleugje oudheid. Zo wordt een fotolijst, bedekt met een lichte patina, een echt kunstwerk.

Hoe een frame te verouderen?
Hoe een frame te verouderen?

Noodzakelijk

  • acryl primer;
  • grijze, blauwe, groene, witte en gouden acrylverf;
  • rijstpapier of servet;
  • rood messing;
  • lijm voor tombak;
  • borstel;
  • vlek;
  • omber;
  • vloeibare was.

instructies:

Stap 1

Veeg het frame goed af om stof en vuil te verwijderen. Als het een houten frame is, prime het dan met acrylprimer. Polymeer of kunststof kozijnen kunnen direct worden geverfd. Neem een lichtgrijze acrylverf en bedek het frame met één laag. Wacht tot de laag droog is.

Stap 2

Neem onbewerkt rijstpapier (dit papier wordt gebruikt voor decoupage op glazen voorwerpen, je vindt het in een kunstwinkel), het is een structuurmateriaal dat goed vocht opneemt. Maak een klein wattenstaafje van papier. Je kunt ook een servet gebruiken, maar er mogen geen vezels op het frame achterblijven. Breng met een wattenstaafje goudverf aan op het frame bovenop de grijze laag.

Stap 3

Bereid het glazuur voor - maak in een kleine pot een mengsel van blauwe, groene en witte acrylverf. Het is beter om met wit te beginnen en er gekleurde in te gieten. Meng, maar niet volledig, om een heterogene kleur te krijgen uit verschillende onafhankelijke tinten. Gebruik een wattenstaafje om het frame te glazuren. Veeg het voordat het droogt op verschillende plaatsen af, zodat de vergulding zichtbaar is. Hierdoor krijgt de eerste grijze laag een patinatint.

Stap 4

In plaats van gouden acrylverf kunt u een speciale vergulding gebruiken, bijvoorbeeld een tombak "voor goud", verkocht in de vorm van vellen. Het ziet er erg indrukwekkend uit, wekt de indruk van echt vergulden, maar het kost minder. Ten eerste is het beter om het frame te bedekken met gekleurde verf van elke tint, je kunt zowel donker als licht nemen. Verf goed over de gekrulde delen van het frame. Breng speciale tombak-lijm aan om ervoor te zorgen dat het metaal aan het oppervlak hecht. Laat de lijm een beetje drogen, maar hij moet plakkerig blijven. Leg het tombacvel door de achterkant te verwijderen. Maak het glad met een kleine borstel en druk het in het oppervlak van het frame. Veeg de resterende schubben die niet aan het frame zijn vastgehecht weg met een schone borstel. Wrijf vervolgens de natuurlijke omber met een stuk stof in het frameprofiel om een antiek effect te krijgen.

Stap 5

Je kunt de lijst verouderen zonder te vergulden, hiervoor bedek je hem met beits en maak je een testuitstrijkje vanaf de verkeerde kant. Als de kleur te donker is, verdunnen met water. Droog het frame, laat het op verschillende plaatsen lopen met schuurpapier. Bedek het oppervlak met witte verf op waterbasis en veeg het af met een zachte doek terwijl het nog nat is. Als het resultaat je bevalt, droog het frame dan af en bedek het met vloeibare was.

Aanbevolen: