Een Foto Verouderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Verouderen In Photoshop
Een Foto Verouderen In Photoshop

Video: Een Foto Verouderen In Photoshop

Video: Een Foto Verouderen In Photoshop
Video: Een foto oud maken (Photoshop) 2024, April
Anonim

Soms ontstaat in het werk van een ontwerper de taak om een fotografisch beeld te verouderen. Er zijn veel manieren om het "retro"-effect te bereiken, een ervan - vrij eenvoudig en toegankelijk, zelfs voor een niet erg ervaren gebruiker - zal in deze handleiding worden besproken.

Een foto verouderen in Photoshop
Een foto verouderen in Photoshop

Noodzakelijk

  • Om deze instructies te volgen, heeft u enige basiskennis van Adobe Pkotoshop nodig, namelijk: Aanbevolen
  • - een idee hebben van wat lagen zijn en hoe ermee te werken,
  • - stel je voor wat een verloop is en in staat zijn om de kleursamenstelling te veranderen,
  • - en je moet je ook voorstellen hoe je een Photoshop-penseel in het programma gebruikt.
  • Anders zijn er geen speciale kennis en vaardigheden vereist, lees gewoon de instructies en bekijk de bijbehorende afbeeldingen.

instructies:

Stap 1

Voordat we beginnen, moeten we een paar afbeeldingen inslaan.

- ten eerste is dit natuurlijk de originele foto zelf.

- ten tweede hebben we een bestand nodig met de textuur van oud papier, het is gemakkelijk genoeg om het op internet te vinden, typ deze zin gewoon in een zoekmachine.

- ten derde hebben we een voorbeeld nodig van een oude foto, op basis waarvan we onze afbeelding stileren. We hebben dit herkenningspunt ook nodig om niet te bedenken en de kleur en dynamische eigenschappen van het uiteindelijke bestand niet "van het plafond" te nemen.

Open de originele afbeelding in Photoshop. Kopieer het textuurbestand als een nieuwe laag. Stel het in op de optie Vermenigvuldigen. De grootte van de textuur komt in de regel niet overeen met de grootte van de originele afbeelding, wat betekent dat deze qua plaats en afmeting moet worden aangepast. Om dit te doen, drukt u op de toetsen Ctrl + T of selecteert u de opdracht Bewerken> Vrije transformatie in het menu en gebruikt u de vierkante handvatten in de hoeken van de laag, rek en verplaats de afbeeldingen totdat we de beste overlay-optie hebben gevonden.

Een foto verouderen in Photoshop
Een foto verouderen in Photoshop

Stap 2

We geven onze foto de kleur en het contrast die typisch zijn voor oude foto's. Laten we hiervoor een voorbeeldfoto gebruiken.

Nadat we een nieuwe Verloopkaart-laag in onze compositie hebben gemaakt (menu Laag> Nieuwe aanpassingslaag> Verloopkaart, of door op de overeenkomstige knop onder aan het lagenpaneel te klikken en het type Verloopkaart te kiezen), laadt u deze met ons eigen verloop. Het zal bestaan uit bloemen uit een staal van een oude foto. Aan de linkerkant in het gemaakte verloop moeten er donkere kleuren zijn, ze moeten (met de pipetcursor) worden genomen van de donkerste plaatsen van de bron, aan de rechterkant moeten er tinten van lichte tonen zijn en de overeenkomstige punten kunnen gemakkelijk worden gevonden op het origineel. We selecteren de locatie van de kleurstalen op het verloop zodat onze afbeelding zo dicht mogelijk bij een fotogids komt.

Een foto verouderen in Photoshop
Een foto verouderen in Photoshop

Stap 3

Trouwens, de resulterende laag, die nu de kleur van onze foto bepaalt, kan in transparantie worden gevarieerd (de parameter van de laag Ondoorzichtigheid wijzigen), waardoor niet alleen stilering voor een oude zwart-witfoto wordt bereikt, maar ook het effect van een half vervaagd, verouderd kleurenbeeld.

Een foto verouderen in Photoshop
Een foto verouderen in Photoshop

Stap 4

Nu kunnen we handmatig nuances toevoegen aan het kleur- en lichtpalet van de uiteindelijke afbeelding. Nadat we een nieuwe laag hebben gemaakt en deze hebben overgeschakeld naar de Overlay-modus, kunnen we er donkere en lichte streken op toepassen met een grote zachte borstel, die sommige delen van de foto lichter of donkerder maakt, waardoor deze een natuurlijke kleurvervorming krijgt - een echte foto voor zijn lange levensduur zou op de zon kunnen liggen, dan onder invloed komen van chemicaliën, nat worden, enz., en zelfs in het negatieve stadium betekende de technische onvolkomenheid van de productie van die tijd de oneffenheid van de coating en het effect van reagentia.

Een foto verouderen in Photoshop
Een foto verouderen in Photoshop

Stap 5

De uiteindelijke afbeelding kan opnieuw worden aangepast voor tint en verzadiging met behulp van de hulpmiddelen Niveaus en Kleurtoon / Verzadiging in het menu Afbeelding> Aanpassingen. Bovendien kunt u kunstmatig korreligheid aan de afbeelding toevoegen via het menu Filter> Ruis> Ruis toevoegen. En ook, met behulp van de afbeelding> Aanpassingen> Schaduwen / Hooglichten-transformatie, experimenteer met het zonale contrast van de originele afbeelding, en vergroot het in schaduwgebieden of highlights, waardoor de duidelijkste details worden weergegeven en het dynamisch bereik van de foto wordt gewijzigd.

Aanbevolen: