Extra RAM Installeren Op Een Netbook

Inhoudsopgave:

Extra RAM Installeren Op Een Netbook
Extra RAM Installeren Op Een Netbook

Video: Extra RAM Installeren Op Een Netbook

Video: Extra RAM Installeren Op Een Netbook
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, April
Anonim

Normaal gesproken is de hoeveelheid RAM in een netbook nooit te hoog. Daarom verhogen gebruikers vaak het volume door een extra balk te installeren.

Extra RAM installeren op een netbook
Extra RAM installeren op een netbook

Mogelijkheidscontrole

Een van de grootste problemen bij het installeren van extra RAM op een netbook is het ontbreken van slots voor extra RAM-strips. Het feit is dat niet alle netbooks de mogelijkheid hebben om extra RAM te installeren, wat wordt gerechtvaardigd door hun compactheid. Er wordt aangenomen dat een standaard netbookconfiguratie van maximaal 2 GB RAM voldoende is. Bij moderne netbooks is er echter vaak zo'n mogelijkheid. Om dit te verifiëren, moet u de netbook openen, gewapend met een schroevendraaier. Er moet een klein plastic paneel aan de binnenkant zitten dat de toegang tot de RAM-modules blokkeert. Het moet worden losgeschroefd. Als u het paneel verwijdert, kunt u zien of er een extra slot voor RAM is. In feite zou je een gratis connector moeten zien. Als dit het geval is, is de installatie van extra RAM mogelijk. Als er maar één of twee slots zijn, maar beide slots zijn bezet, dan is de enige manier om het RAM-geheugen te vergroten de bestaande strip te vervangen door een strip met een grote hoeveelheid RAM.

Bij het kiezen van een nieuwe of extra geheugenstrip worden ze in de regel geleid door de bestaande hoeveelheid RAM, die deze verdubbelt. Dus als je RAM een volume heeft van bijvoorbeeld 1 GB en je netbook maar één slot heeft, dan loont het de moeite om de huidige balk te vervangen door een balk met een volume van 2 GB.

Het is vermeldenswaard dat, door misbruik te maken van een toename van de hoeveelheid RAM, u het risico loopt de levensduur van de netbook te verkorten, de verwarming te verhogen en de tijd van ononderbroken werking van de batterij te verkorten. Er zijn ook situaties mogelijk wanneer te veel RAM ertoe leidt dat de computer een balk met een dergelijk volume simpelweg niet herkent.

Installatie

De installatiestappen verschillen afhankelijk van het netbookmodel. Er zijn echter algemene procedures die voor verschillende modellen vergelijkbaar zijn. Dus als u een bestaande RAM-strip vervangt door een nieuwe, moet u de clips buigen die de strip in de sleuf houden, voorzichtig de oude strip eruit trekken en een nieuwe plaatsen. Vervolgens moet u de klemmen opnieuw buigen, waardoor de staaf wordt vastgezet. Als u een nieuwe strip in een extra sleuf installeert, volstaat het om de klemmen uit elkaar te halen, de strip in te brengen en vast te zetten door de klemmen terug te schuiven. Vaak zorgt het ontwerp van de sleuven ervoor dat de klemmen zelf schuiven bij het installeren van de riem, dan hoeft u ze alleen eerst uit elkaar te halen.

Aanbevolen: