Hoe RAM Op Een Laptop Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Op Een Laptop Te Installeren
Hoe RAM Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe RAM Op Een Laptop Te Installeren

Video: Hoe RAM Op Een Laptop Te Installeren
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Weinig gebruikers weten dat laptops op dezelfde manier kunnen worden geüpgraded als gewone desktopcomputers. Met een gewone schroevendraaier kunt u harde schijven, optische schijven en RAM-modules erin vervangen.

Hoe RAM op een laptop te installeren
Hoe RAM op een laptop te installeren

instructies:

Stap 1

Sluit het besturingssysteem op de laptop af en wacht tot het uitschakelt.

Stap 2

Koppel de voeding los van de computer. Schakel indien nodig de spanning uit en koppel vervolgens alle randapparatuur los.

Stap 3

Verwijder de batterij uit de laptop zoals beschreven in de gebruikershandleiding. Meestal worden hiervoor speciale sluitingen gebruikt.

Stap 4

Ontdek in de gebruikershandleiding waar de RAM-modules zich op de machine bevinden. Ze kunnen zich onder het toetsenbord of onder het deksel aan de onderkant bevinden. Op sommige machines bevinden sommige modules zich onder het toetsenbord en de andere onder de kap.

Stap 5

Om het toetsenbord te verwijderen, sluit u de computer (na ervoor te zorgen dat er geen voorwerpen tussen het toetsenbord en het scherm zijn die het laatste zouden kunnen verpletteren!), En verwijder vervolgens de scharnierkappen. Open het vervolgens, verwijder de ring die zich boven de indicatoren bevindt en til voorzichtig de bovenkant van het toetsenbord op. Koppel de lus aan de onderkant niet los. Verplaats de computer niet met het toetsenbord omhoog om te voorkomen dat de lintkabel losraakt. Sluit de laptop niet terwijl dit geheel is gedemonteerd.

Stap 6

Verwijder de achterklep door een of twee schroeven los te draaien met een gewone schroevendraaier. Doe dit alleen met het toetsenbord gemonteerd en de laptop gesloten. Als u de RAM-modules zowel onder de kap als onder het toetsenbord moet vervangen, zet u de machine eerst weer in elkaar na de vorige procedure.

Stap 7

Om de geheugenmodule te verwijderen, trekt u voorzichtig in verschillende richtingen aan de metalen vergrendelingen aan de zijkanten van de geheugenmodule. Een van de zijkanten komt omhoog en je kunt hem gemakkelijk verwijderen. Onthoud of schets hoe het is geïnstalleerd.

Stap 8

Neem de module mee naar de winkel of naar de markt om een tweede van dezelfde te kopen (als er vrije slots zijn), of ruil hem tegen een meerprijs in voor een andere met een groter volume.

Stap 9

Om de module te installeren, plaatst u deze met zijn contacten in de uitsparing van de sleuf, rekening houdend met de locatie van de sleutel, en drukt u hem vervolgens vanaf de andere kant totdat hij klikt.

Stap 10

Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar, sluit de randapparatuur en de voeding aan. Controleer of het werkt. Zorg er met behulp van het Memtest86+-programma voor dat de hoeveelheid geheugen echt wordt toegevoegd en dat de nieuwe module geen slechte cellen bevat.

Aanbevolen: