Een Chipcartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Chipcartridge Bijvullen
Een Chipcartridge Bijvullen

Video: Een Chipcartridge Bijvullen

Video: Een Chipcartridge Bijvullen
Video: Do I really need to reset my Cartridge Chips when I refill them? 2024, Mei
Anonim

Chipcartridge bijvullen? het is onwaarschijnlijk dat u speciale vaardigheden nodig heeft, aangezien het moeilijkste deel van het oplossen van cartridgeproblemen juist het vervangen of programmeren van de chip is.

Een chipcartridge bijvullen
Een chipcartridge bijvullen

Noodzakelijk

  • - spuit;
  • - toner;
  • - inkt;
  • - patroon;
  • - sticker;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Als u een cartridge voor inkjetprinters heeft die moet worden bijgevuld, maak dan eerst een speciale sticker klaar waarmee u het gaatje van de naald moet afdichten. Het is het beste om geen tape te gebruiken, tenzij u wilt dat de inkt eruit lekt.

Stap 2

Je kunt ook degene gebruiken die al op de koffer is geplakt, maar in de meeste gevallen blijkt deze bij de tweede of derde tankbeurt onbruikbaar te zijn. Het is het beste om gewone stickers te gebruiken die in kraampjes en kantoorboekhandels worden verkocht.

Stap 3

Trek de sticker van de behuizing van de inkjetcartridge, trek inkt van de overeenkomstige kleur in een spuit en plaats een naald erop. Steek het 1 tot 2 centimeter in het patroonlichaam. Houd rekening met de capaciteit van uw cartridge. Het is het beste om er geen inkt in te gieten.

Stap 4

Probeer dit zo langzaam mogelijk te doen, aangezien de inkt gelijkmatig moet worden opgenomen. Sluit daarna het gaatje van de spuit af met een sticker, zorg er eerst voor dat de inkt er niet uitloopt.

Stap 5

Laat de patroon een paar uur aan staan en keer hem regelmatig om. Installeer het vervolgens in de printer en maak een testafdruk.

Stap 6

Als u een chip-laserprintercartridge moet bijvullen, demonteer deze indien nodig met een schroevendraaier en noteer de volgorde van de stappen. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bij het hanteren van toner, aangezien deze inkt stoffen bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Stap 7

Laat toner niet in contact komen met slijmvliezen, inhaleer het niet en was na het bijvullen van de cartridge uw handen zodat er geen sporen van werken met inkt op achterblijven.

Stap 8

Reinig de onderdelen van de cartridge van tonerresten, reinig de container en voeg vervolgens inkt toe, bij voorkeur 10% minder dan de vereiste capaciteit. Sluit de container, monteer de cartridge in omgekeerde volgorde. Testpagina's afdrukken.

Aanbevolen: