Het Stuurprogramma Van De Videokaart Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Stuurprogramma Van De Videokaart Wijzigen
Het Stuurprogramma Van De Videokaart Wijzigen

Video: Het Stuurprogramma Van De Videokaart Wijzigen

Video: Het Stuurprogramma Van De Videokaart Wijzigen
Video: W10-0032 Stuurprogramma's bijwerken in Windows 10, bijvoorbeeld van de videokaart. 2024, April
Anonim

In de moderne wereld heeft bijna iedereen thuis een pc en soms heeft hij echt gekwalificeerde hulp nodig. De techniek staat niet stil, er komen voortdurend nieuwe componenten uit, de software wordt geüpdatet. Maar niet iedereen weet hoe je het stuurprogramma voor een videokaart moet wijzigen. Dit is zowel nodig bij het kopen van een nieuwe videokaart als als je een bijgewerkte versie van de stuurprogramma's wilt installeren.

Het stuurprogramma van de videokaart wijzigen
Het stuurprogramma van de videokaart wijzigen

Noodzakelijk

Computer, videokaart, internettoegang

instructies:

Stap 1

Zoek eerst uit welke videokaart je hebt geïnstalleerd. Klik hiervoor met de linkermuisknop op "Start - Uitvoeren" en typ dxdiag in de regel die verschijnt.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster het tabblad "Weergave". In gebied 1 zie je zowel de naam van de videokaart als de fabrikant. Als er geen stuurprogramma's op de videokaart zijn geïnstalleerd, wordt in dit gebied N / A of N / A geschreven. In dit geval zal de documentatie voor de computer helpen bij het bepalen van het type videokaart. In gebied 2 kunt u de driverversie (voor NVidia) en de releasedatum zien. In de regel worden chauffeurs met tussenpozen van 1-2 maanden vrijgelaten. Als uw stuurprogramma meer dan 2 maanden oud is, moet deze worden bijgewerkt.

Stap 3

Zodra u het type videokaart kent, kunt u beginnen met het bijwerken van de stuurprogramma's. U kunt nieuwe stuurprogramma's downloaden zowel op de officiële websites van fabrikanten als op andere sites, een voorbeeld is de site https://www.3dnews.ru/download/drivers/nvidia_ati/. Na het downloaden van de driver, voer het bestand uit met de exe-extensie en volg de verdere instructies

Stap 4

Bij het vervangen van een videokaart is de procedure als volgt. Het is noodzakelijk om de stuurprogramma's voor de oude videokaart te verwijderen, hiervoor klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu dat wordt geopend. Selecteer vervolgens in het geopende venster "Apparaatbeheer" en zoek uw videokaart. Roep het contextmenu op door met de rechtermuisknop op de regel met de naam van de videokaart te klikken, selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad Stuurprogramma en klik op Installatie ongedaan maken.

Stap 5

Daarna moet de videokaart zelf mechanisch worden vervangen (de systeemeenheid demonteren, de oude verwijderen en een nieuwe videokaart plaatsen). Stel bij de eerste keer opstarten het BIOS in op de fabrieksinstellingen. Vervolgens kunt u het systeemregister het beste opschonen met programma's zoals Cclener (als dit problemen oplevert, kunt u het beter niet proberen).

Stap 6

Installeer nieuwe stuurprogramma's door ze eerst te downloaden. Er zijn ook gevallen waarin het, na het installeren van een nieuwe videokaart, absoluut noodzakelijk is om het systeem opnieuw te installeren.

Aanbevolen: