Hoe De Spanning Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Spanning Te Veranderen?
Hoe De Spanning Te Veranderen?

Video: Hoe De Spanning Te Veranderen?

Video: Hoe De Spanning Te Veranderen?
Video: Hoe veranderen we de publieke ruimte die aansluit bij iedereen | Wouter Corvers | TEDxYouth@Uden 2024, Mei
Anonim

Staat uw favoriete computer niet meer aan? Bepaal de oorzaak van de storing door de pc te testen. Leer de basisprincipes van het diagnosticeren wanneer technische problemen intermitterend worden. U kunt zelf de beschadigde onderdelen van de apparatuur vinden.

Hoe de spanning te veranderen?
Hoe de spanning te veranderen?

Noodzakelijk

  • -moederbord;
  • -multimeter;
  • -nauwkeurigheid.

instructies:

Stap 1

Voordat u met reparaties begint, moet u de redenen voor de onbruikbaarheid van de apparatuur achterhalen. De storing kan software- of hardwaregerelateerd zijn. Gebruik meetinstrumenten om de parameters van de apparatuur te bepalen. Meet de spanning met een voltmeter, controleer de elementen van de printplaten met een oscilloscoop, controleer de harde schijf met programma's.

Stap 2

Gelijkspanning die in computers wordt gebruikt, heeft standaardwaarden. Voor pc-knooppunten wordt de spanning geleverd door de voeding die in de systeemeenheid is geïnstalleerd. Meet de weergegeven meetwaarde. De verkregen waarden mogen niet meer dan 5% afwijken van de norm. Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Draai de schroeven los en verwijder de kap van de systeemeenheid. Meet de spanning op het moederbord. Neem hiervoor een tester, zet de schakelaar op constante spanning. Het constante spanningspictogram ziet er als volgt uit: V; of zo: DCV. Draai aan knop 20 omdat de spanning op de computer laag is.

Stap 3

Sluit vervolgens twee veelkleurige sondes aan op de tester. De zwarte sonde wordt gemeenschappelijk, negatief of aarde genoemd, sluit deze aan op de COM-connector. Sluit de rode sonde aan op de connector net boven de eerste. Om de spanning van het moederbord te meten, sluit u het zwarte meetsnoer aan op de zwarte aansluiting op de connector die aftakt van de voeding. Raak het rode testsnoer op het moederbord aan. Als u de spanning van het overeenkomstige punt kent, kunt u de oorzaak van de storing gemakkelijk begrijpen. Bekijk het schema dat bij uw moederbord wordt geleverd. U zult ontdekken wat de spanningen op elk punt moeten zijn. Spanning kan worden gemeten zonder het moederbord uit de behuizing te halen. Gebruik hiervoor een krokodil die zich aan het lichaam zelf vastklampt. Zorg ervoor dat er geen verf in dit gebied is, omdat het als isolator zal dienen.

Aanbevolen: