Hoe De Spanning Op De Processor Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Spanning Op De Processor Te Veranderen?
Hoe De Spanning Op De Processor Te Veranderen?

Video: Hoe De Spanning Op De Processor Te Veranderen?

Video: Hoe De Spanning Op De Processor Te Veranderen?
Video: IBM Thinkpad T60 Processor Upgrade Замена процессора 2024, Mei
Anonim

Om de computerprestaties te verbeteren, wordt aanbevolen om de parameters van de centrale processor te wijzigen. Een van de belangrijke punten bij het instellen van de CPU is het wijzigen van de spanning die aan dit apparaat wordt geleverd.

Hoe de spanning op de processor te veranderen?
Hoe de spanning op de processor te veranderen?

Noodzakelijk

  • - Klok Gen;
  • - CPU-Z.

instructies:

Stap 1

Als u extra hulpprogramma's wilt gebruiken om de CPU-prestaties te verbeteren, gebruikt u Clock Gen. Download de exacte versie die is ontworpen om te werken met uw moederbordmodel. Merk op dat u nog steeds het BIOS-menu moet openen om de spanning op de processor te wijzigen.

Stap 2

Ga naar het BIOS door uw computer opnieuw op te starten en op de Delete-toets te drukken. Ga naar het menu Advanced Chipset Setup of gewoon Advanced. Zoek de parameter CPU-spanning en verhoog de waarde. Verhoog de spanning niet te veel. Druk op de F10-toets en wacht tot het besturingssysteem is geladen.

Stap 3

Start nu de Clock Gen-app. Door de positie van de schuifregelaars tegenover de AGP- en FSB-items te wijzigen, wijzigt u de waarden van de CPU-multiplier en de busfrequentie. Nadat u de vereiste parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop Opslaan.

Stap 4

Installeer en voer de CPU-Z-toepassing uit. Controleer de status van de CPU. Zorg ervoor dat dit apparaat stabiel is. Houd er rekening mee dat de ingestelde spanning mogelijk niet voldoende is om de CPU-prestaties drastisch te verhogen.

Stap 5

Als u geen extra programma's wilt gebruiken, opent u het menu Advanced Chipset Setup opnieuw. Zoek het item dat de busfrequentie van de centrale processor weergeeft. Verhoog de waarde ervan. Als u de busfrequentie niet wilt wijzigen, verhoogt u de CPU-multiplier met één punt.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op en gebruik het hulpprogramma CPU-Z om de prestaties en stabiliteit van de processor te evalueren. Zorg ervoor dat u de spanning op de processor regelmatig verhoogt. Bereik de ideale balans tussen de prestaties en de spanning die aan deze apparatuur wordt geleverd. Als de spanning te hoog is, kunnen andere apparaten, zoals de geïntegreerde geluidskaart, stoppen met werken.

Aanbevolen: