Een Bestand Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Bestand Splitsen
Een Bestand Splitsen

Video: Een Bestand Splitsen

Video: Een Bestand Splitsen
Video: Hoe moet je een PDF bestand splitsen? 2024, Mei
Anonim

Wanneer u bestanden per e-mail verzendt, kunt u een probleem tegenkomen wanneer de mailserver het verzenden of ontvangen van een groot bestand niet toestaat. Wanneer een bestand met alle middelen moet worden verzonden, en er is geen andere manier, kunt u het "splitsen" en in delen verzenden. Wees niet gealarmeerd - er zullen geen scherpe fragmenten zijn!

Een bestand splitsen
Een bestand splitsen

instructies:

Stap 1

Soms is het inderdaad onmogelijk om een bestand naar een bepaalde plaats te verplaatsen zonder het in delen op te splitsen. Het is onmogelijk om dit zonder geïmproviseerde middelen te doen, maar soms vermoed je niet eens dat de gekoesterde "hamer" die je kan helpen het gewenste bestand in delen te breken binnen handbereik is! Om precies te zijn, het noodzakelijke programma dat elk bestand in stukjes kan knippen, is op uw computer geïnstalleerd. Omdat het voor een gebruiker in het dagelijks gebruik niet gemakkelijk is om zonder een dergelijk programma te doen, en we hebben het natuurlijk over een gewone archiver zoals WinRAR of WinZip.

Stap 2

Als je door een belachelijk ongeluk geen archiver hebt geïnstalleerd, kun je deze downloaden op de officiële website van een van de ontwikkelaars van wonderprogramma's. Kies volgens uw smaak - ze zijn niet veel anders, in ieder geval zal de gemiddelde gebruiker het verschil niet merken. Toegegeven, je kunt proberen een handiger voor jezelf te kiezen.

Stap 3

Dus als uw keuze WinRAR is, moet u met de rechtermuisknop op het bestand klikken dat in delen moet worden verdeeld en de menuregel "Toevoegen aan archief" selecteren. In het venster dat verschijnt, moet u niet alleen de locatie en naam van de "fragmenten" selecteren (standaard valt het in delen geknipte bestand in dezelfde map), maar ook het belangrijkste doen - schrijf een nummer (helaas alleen in bytes), wat de grootte zal zijn van elk deel van het toekomstige bestand … Deze maat moet worden opgegeven in het vak "Verdelen in volumes". Over het algemeen kunt u in hetzelfde venster de voorgestelde kant-en-klare maten selecteren.

Stap 4

Het WinZip-programma maakt het mogelijk om de grootte van een deel van een bestand niet in bytes in te voeren, maar in de meer gebruikelijke dimensie - megabytes. Het afbraakprincipe is hetzelfde als in WinRAR. Ga op dezelfde manier te werk om het gewenste resultaat te bereiken.

Stap 5

Nadat het bestand in delen is geknipt, vindt u verschillende bestandsarchieven waarmee u het hele bestand alleen kunt openen als alle delen zich in één map op uw computer bevinden.

Aanbevolen: