Hoe Het Geheugen Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Te Vergroten?
Hoe Het Geheugen Te Vergroten?

Video: Hoe Het Geheugen Te Vergroten?

Video: Hoe Het Geheugen Te Vergroten?
Video: Zeven simpele oefeningen om je geheugen te verbeteren 2024, Mei
Anonim

Om de prestaties van een computer te verbeteren, is het gebruikelijk om een aantal van zijn apparaten, waaronder RAM, te vervangen. Om dit proces met succes af te ronden, is het aan te raden om een paar regels te onthouden.

Hoe het geheugen te vergroten?
Hoe het geheugen te vergroten?

Noodzakelijk

Speccy

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het type geheugenkaart dat geschikt is voor uw moederbord. Het wordt niet aanbevolen om dit met programma's te doen, omdat er moederbordmodellen zijn die verschillende soorten RAM ondersteunen.

Stap 2

Lees de instructies voor het moederbord. Als het niet beschikbaar is, controleer dan de vereiste specificaties op internet. Voor een meer gedetailleerde studie van de RAM-parameters installeert u een speciaal programma dat de kenmerken van de apparatuur weergeeft.

Stap 3

Beschouw het hulpprogramma Speccy als voorbeeld, hoewel andere programma's zoals Everest kunnen worden gebruikt. Start Speccy en ga naar het menu "RAM". Zoek in dit menu het aantal vrije slots voor het installeren van nieuwe geheugensticks.

Stap 4

Let op de bandbreedte van de geheugenkaarten. Deze parameter wordt gemeten in megahertz. Bepaal of u geheugenstrips toevoegt of de bestaande vervangt.

Stap 5

Koop in het eerste geval geheugenkaarten waarvan de frequentie overeenkomt met of groter is dan de frequentie van de geïnstalleerde apparaten. Dit zorgt voor maximale gezamenlijke prestaties.

Stap 6

Besluit je de geheugenstrips volledig te vervangen, schaf dan twee (vier) identieke borden aan. Dit advies moet worden gebruikt als uw moederbord dual-channel RAM ondersteunt.

Stap 7

Verwijder de kap van de systeemeenheid. Installeer nieuwe geheugensticks of vervang bestaande. Zet uw computer aan. In het geval dat er een fout verschijnt bij het laden van het besturingssysteem (er kan een blauw scherm verschijnen), verwijder dan alle slots behalve één en herhaal het opstarten.

Stap 8

Voeg één stuk RAM toe om hun samenwerking te stabiliseren. Nadat u het besturingssysteem hebt gestart, schakelt u het Speccy-programma in en controleert u of alle kaarten correct werken.

Aanbevolen: