Hoe Vensters Te Deblokkeren Zonder Sms

Inhoudsopgave:

Hoe Vensters Te Deblokkeren Zonder Sms
Hoe Vensters Te Deblokkeren Zonder Sms

Video: Hoe Vensters Te Deblokkeren Zonder Sms

Video: Hoe Vensters Te Deblokkeren Zonder Sms
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2024, Mei
Anonim

Netwerkfraudeurs, waarvan er de laatste jaren veel zijn, bedachten enige tijd geleden een andere manier van persoonlijke verrijking ten koste van iemand anders: een virus dat de werking van een computer blokkeert en geld afperst voor zelfvernietiging van een kwaadaardig programma. Natuurlijk, zelfs in het verre van gegarandeerde geval, als je een ontgrendelingscode ontvangt, gaat het virus nergens heen, maar zal het zich slechts een tijdje verbergen en zich na een paar dagen weer vertonen. Daarom is het beter om van dergelijke dingen af te komen zonder de oplichters te voeden.

Het virus blokkeert de computer en perst geld af
Het virus blokkeert de computer en perst geld af

instructies:

Stap 1

Om te beginnen zul je een andere computer en een USB-stick moeten vinden (of van tevoren een "remedie" op de flashdrive voorbereiden en wachten tot het virus volledig is ingeschakeld).

Stap 2

Download het AVZ-programma en plaats het op een USB-stick.

Stap 3

Zet de geïnfecteerde computer aan. Druk tijdens het opstarten op F8 en selecteer "Veilige modus met opdrachtprompt".

Stap 4

Typ in de opdrachtregel die verschijnt het commando "explorer" (zonder aanhalingstekens) en u zult hoogstwaarschijnlijk de gebruikelijke bedieningselementen zien zonder een kwaadaardige blokkering.

Stap 5

Plaats de USB-stick en voer het AVZ-programma uit.

Stap 6

Schakel de wizard Problemen oplossen in en selecteer vervolgens Systeemproblemen en Alle problemen.

Stap 7

Vink alle vakjes aan, behalve de vakjes die in de naam "automatische update uitgeschakeld" en "toegestane autorun" bevatten.

Stap 8

Klik op de knop Gerapporteerde problemen oplossen.

Stap 9

Selecteer vervolgens de sectie "privacy", "alle problemen" en klik daar, nadat u alle items heeft aangevinkt, nogmaals op "repareer de gemarkeerde …".

Stap 10

Reinig de inhoud van uw browser en verkenner via de bijbehorende menu-items en start opnieuw op.

Stap 11

Het virus zal hoogstwaarschijnlijk verdwijnen.

Stap 12

Naast de bovenstaande methode kunt u ook de hulp van internet en antivirusprogramma's gebruiken: de sites van alle grote antivirusprogramma's (Kasperskiy, DrWeb, Nod32, enz.) bieden aan om het blocker-virus op hun pagina's te verwijderen. U hoeft alleen maar precies de blocker te identificeren die u niet tegenkwam (op de Kaspersky-website is het voldoende om het telefoonnummer in de blocker en de tekst van de sms vanaf daar in te voeren; maar op de DrWeb-website kunt u zal "jouw" virus moeten herkennen aan de hand van schermafbeeldingen) en de ontgrendelingscode krijgen, waarmee u normaal kunt opstarten.

Aanbevolen: