Hoe De Processor Te Versterken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Versterken?
Hoe De Processor Te Versterken?

Video: Hoe De Processor Te Versterken?

Video: Hoe De Processor Te Versterken?
Video: How a CPU is made 2024, Mei
Anonim

Het proces van het verhogen van de CPU-prestaties wordt overklokken genoemd. Meestal wordt het gebruikt bij het werken met relatief oude processors. hun moderne tegenhangers hebben al een hoge snelheid van informatieverwerking en -overdracht.

Hoe de processor te versterken?
Hoe de processor te versterken?

Noodzakelijk

  • - Klok Gen;
  • - Kerncentrum.

instructies:

Stap 1

Het is belangrijk om te begrijpen dat het proces van het overklokken van de CPU dit apparaat kan beschadigen. Doe het alleen als het echt nodig is. Installeer het Clock Gen-programma of een equivalent waarmee u een CPU-stabiliteitstest kunt uitvoeren. Als dit apparaat al storingen heeft, is het beter om de kunstmatige toename van de prestaties achterwege te laten.

Stap 2

Gebruik de BIOS-menufuncties om de CPU-prestaties te optimaliseren. Overklok de CPU niet met Windows-programma's. Ten eerste zullen wijzigingen in CPU-parameters pas plaatsvinden nadat het besturingssysteem is gestart, en ten tweede zijn niet al dergelijke hulpprogramma's voorzien van een hoogwaardig beveiligingssysteem. Open het BIOS-menu nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart.

Stap 3

Ga naar het menu Geavanceerde chipsetconfiguraties of Geavanceerde instellingen. De menunaam is afhankelijk van het moederbordmodel. Kies een manier om de CPU-prestaties te verbeteren: wijzig de busfrequentie of vermenigvuldiger. Het is beter om de eerste optie te gebruiken, omdat u hiermee de processorparameters kunt verfijnen.

Stap 4

Zoek het item CPU-frequentie of CPU-klok. Verander de busfrequentie van de centrale processor met enkele tientallen Hertz. In dit geval zal de totale frequentie toenemen met 100-300 MHz. Verhoog de spanning die aan de CPU wordt geleverd door de waarde ervan te wijzigen in het item CPU-spanning. Druk op de F10-toets om de nieuwe instellingen op te slaan en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Controleer de stabiliteit van de centrale verwerkingseenheid met behulp van het eerder geïnstalleerde programma. Herhaal deze cyclus totdat u optimale processorprestaties bereikt. Verhoog de CPU-spanning niet tenzij nodig.

Aanbevolen: