Hoe Een Wimax-signaal Te Versterken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wimax-signaal Te Versterken?
Hoe Een Wimax-signaal Te Versterken?

Video: Hoe Een Wimax-signaal Te Versterken?

Video: Hoe Een Wimax-signaal Te Versterken?
Video: Технология WiMax 2024, April
Anonim

Wimax is een relatief nieuwe technologie voor toegang tot draadloos internet met apparaten die een speciaal type modem in hun configuratie bevatten. Soms komt het voor dat de snelheid zakt door een zwak antennesignaal. Dit probleem is oplosbaar.

Hoe een Wimax-signaal te versterken?
Hoe een Wimax-signaal te versterken?

Noodzakelijk

een extra antenne om de signaalkwaliteit te verbeteren of een verlenger voor de modem

instructies:

Stap 1

Probeer uw locatie te wijzigen in een meer open gebied. Het ontbreken van fysieke barrières heeft een positief effect op de ontvangst en verzending van gegevens met Wimax. Het probleem kan ook zijn dat u zich in de zogenaamde "dode zones" bevindt, waar het netwerk eenvoudigweg niet beschikbaar is. Het is ook goed mogelijk dat de kwaliteit van ontvangst en verzending van gegevens over het netwerk in grote gebouwen en constructies met dikke muren afneemt.

Stap 2

Zoek uit hoe ver u zich van het toegangspunt bevindt en verklein deze indien mogelijk. Dit maakt het voor uw apparaat veel gemakkelijker om het bronsignaal op te pikken en de netwerksnelheid zal merkbaar toenemen. Wel zo'n optie. natuurlijk is het niet voor iedereen even handig.

Stap 3

Als het Wimax-signaal in uw regio erg zwak is, koop dan extra apparatuur om het signaal te versterken. Iedereen weet dat muren en andere obstakels de uitwisseling van informatie belemmeren, dus koop een speciaal verlengsnoer voor je modem. Houd er rekening mee dat de lengte voldoende is om het modem naast een raam te plaatsen. Deze apparaten hebben een USB-interface en zijn zeer eenvoudig te gebruiken.

Stap 4

Verander uw apparatuur in een nieuwere en krachtigere, en profiteer ook van de aankoop van verschillende versterkers voor datatransmissie met behulp van draadloze technologieën. Op dit moment is Yota de toonaangevende fabrikant van dergelijke apparaten. De markt biedt u ook verschillende antennes voor auto's, zodat de signaalkwaliteit behouden blijft terwijl u zich verplaatst.

Stap 5

Merk je vaak een onredelijke vermindering van de signaalkwaliteit, neem dan contact op met het servicecentrum, het kan zijn dat je apparatuur defect is. Probeer ook de software opnieuw op uw computer te installeren of zoek uit wat het probleem nog meer kan zijn.

Aanbevolen: