Een Schijf Repareren

Inhoudsopgave:

Een Schijf Repareren
Een Schijf Repareren

Video: Een Schijf Repareren

Video: Een Schijf Repareren
Video: How to recover data from a hard drive (stuck heads: buzzing, clicking, etc) 2024, Mei
Anonim

Compact discs zijn vaak beschadigd en bekrast, waardoor schijven onleesbaar kunnen worden op dvd-spelers thuis. In dit geval kan het reinigen en polijsten van de schijf helpen.

Een schijf repareren
Een schijf repareren

instructies:

Stap 1

Was de beschadigde schijf met afwasmiddel en water op 40-50 graden. Het is beter om dit regelmatig en met hele schijven te doen, zodat de schijf niet verstopt raakt. Plaats de schijf horizontaal op een hittebestendige ondergrond, zoals een boek, met de beschreven kant naar boven, en richt de 60-kaarslamp op een afstand van 10 centimeter erop.

Stap 2

Houd het vijf tot tien minuten in deze positie. Zo zal het plastic smelten en de kras genezen. Om de schijf op deze manier te repareren, legt u deze op een vlakke ondergrond zodat deze niet buigt.

Stap 3

Gebruik de volgende methode om de cd te repareren: pak een veiligheidsscheermesje, plaats deze met een lichte kanteling op de schijf, verwijder de bovenste laag plastic, maak bewegingen in de richting van de kanteling totdat je de hele kras hebt geschuurd. Het resultaat is een grote halfglanzende vlek - de schijf reageert er niet op en heeft geen invloed op de leesbaarheid van de schijf, in tegenstelling tot krassen waarvan het licht wordt gebroken. U kunt de krassen schuren met tandpasta. Je kunt ook proberen de schijf een paar minuten in de vriezer te leggen, hem dan meteen in de drive te doen en hem te proberen te lezen.

Stap 4

Volg deze richtlijnen om een bekraste schijf te repareren. Steek de stekker in het midden van de schijf, vergrendel deze op zijn plaats en zorg ervoor dat deze recht is. Verwarm de schijf voorzichtig op een laag vuur van het gasfornuis. Wees uiterst voorzichtig, want één verkeerde beweging zal de schijf beschadigen. Draai de schijf langzaam rond om hem aan alle kanten warm te houden.

Stap 5

Week het vervolgens vijf minuten in warm water om ongelijke randen recht te trekken, dek af met een deksel. Kook het. Nadat het water kookt, zal het de wanden van het vat raken, maar maak je geen zorgen. Verwijder de schijf, leg hem op een handdoek, veeg in vloeiende bewegingen van het midden naar de rand.

Aanbevolen: