Een Beschadigde Schijf Openen

Inhoudsopgave:

Een Beschadigde Schijf Openen
Een Beschadigde Schijf Openen

Video: Een Beschadigde Schijf Openen

Video: Een Beschadigde Schijf Openen
Video: Data Recovery Nederland | Western Digital WD10EAVS | Head Crash | Click Of Death 2024, Mei
Anonim

De cd/dvd is bekrast en de drive weigert deze te lezen. Pijnlijk bekende situatie, niet? Neem de tijd om de schijf weg te gooien, tenzij u de informatie die erop staat absoluut nodig heeft. Het is mogelijk om de gegevens op te slaan.

Een beschadigde schijf openen
Een beschadigde schijf openen

Noodzakelijk

tandpasta, Nero Drive Speed utility, AnyReader-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de schijf te schrobben met tandpasta en deze lichtjes te bevochtigen met water. Gebruik een zakdoek of gaas om schoon te maken. Voer de bewegingen langzaam en altijd van het midden naar de rand langs de straal van de schijf uit en vice versa. Spoel de tandpasta af, veeg droog en probeer hem op uw computer te openen.

Stap 2

Verlaag nu de snelheid waarmee de schijf gegevens van de schijf leest. Als u het bekende Nero-softwarepakket gebruikt, bevat de distributie ervan in de regel een hulpprogramma met de naam Nero Drive Speed. U kunt ook een programma zoals CDslow op internet downloaden en installeren. Een belangrijk en noodzakelijk onderdeel van de interface van dergelijke programma's is intuïtief.

Stap 3

Installeer een programma om gegevens van beschadigde media op uw computer te herstellen. Sommige van deze programma's zijn BadCopy Pro en AnyReader. En dus, laten we stoppen bij AnyReader - installeer het op uw pc.

Stap 4

Voer het programma uit. Dit opent een wizardvenster dat u door de vereiste acties leidt in overeenstemming met uw geval van gegevenscorruptie. U moet gegevens van een laserschijf herstellen en selecteer daarom bij de eerste stap item 2 - "Informatie kopiëren van beschadigde cd / dvd / Blu-ray / HDDVD / audio-cd / audio-dvd".

Stap 5

Selecteer in de bestandsstructuur degene die u wilt herstellen van de beschadigde schijf, markeer ze met selectievakjes en klik vervolgens op de knop "Volgende".

Stap 6

Selecteer bij de 3e stap een map om bestanden op uw computer op te slaan, vink het vakje "Mappenstructuur behouden" aan om de volgorde van de bestanden op hun gewenste locatie ten opzichte van elkaar te garanderen. Selecteer in de lijst met kopieerinstellingenprofielen de aanbevolen (Hoogwaardige informatieherstel).

Stap 7

Bij de 4e stap kopieert het programma de bestanden die u hebt geselecteerd. Wacht tot het proces is voltooid. En stap 5 is het einde van het kopiëren.

Aanbevolen: