Hoe Een Externe Harde Schijf Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Harde Schijf Te Starten
Hoe Een Externe Harde Schijf Te Starten

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Starten

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Starten
Video: macOS installeren op een externe harde schijf (of SSD!) 2024, Mei
Anonim

Als je niet genoeg geheugen hebt van de harde schijven die al op de computer zijn geïnstalleerd, kan het probleem natuurlijk worden opgelost door extra harde schijven te installeren. Maar niet elke gebruiker wil het deksel van de systeemeenheid openen en een harde schijf in de baai installeren. Als de computer onder de garantie valt, kan de systeemeenheid bovendien volledig worden verzegeld. En om een extra harde schijf te installeren, moet u contact opnemen met de computersalon waar u de pc hebt gekocht. Er is nog een andere uitweg, namelijk de aanschaf van een externe harde schijf.

Hoe een externe harde schijf te starten
Hoe een externe harde schijf te starten

Noodzakelijk

Windows-computer, externe harde schijf

instructies:

Stap 1

De procedure voor het installeren van een externe harde schijf is veel eenvoudiger en sneller in vergelijking met het installeren van een harde schijf in een sleuf in de systeemeenheid. Afhankelijk van de interface van de harde schijf moet u externe harde schijven aansluiten. De meeste externe harde schijven worden aangesloten op een USB-poort, maar er zijn er ook die verbinding maken met een externe seriële ATA-interface.

Stap 2

Zet eerst de computer aan en daarna de draagbare harde schijf. Wacht tot de indicator van de harde schijf knippert. Sluit vervolgens de harde schijf aan op de gewenste interface op het moederbord. Een externe seriële ATA-interface bevindt zich op het achterpaneel van de systeemeenheid. Wacht vervolgens tot het systeem een nieuw aangesloten apparaat detecteert. Nadat een apparaat is gedetecteerd, installeert het besturingssysteem er automatisch stuurprogramma's voor. Daarna verschijnt het venster "Apparaat is aangesloten en klaar om te werken". De draagbare harde schijf bevindt zich nu op het systeem.

Stap 3

Het enige probleem met het installeren van een draagbare harde schijf kan zijn dat Windows het apparaat niet automatisch detecteert. In dit geval moet u het zelf doen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Selecteer vervolgens "Apparaatbeheer". Er verschijnt een lijst met apparatuur. In deze lijst klikt u met de rechtermuisknop op de bovenste regel en selecteert u "Hardwareconfiguratie bijwerken". Zoek vervolgens het item "Schijfstations" en klik op de pijl ernaast. Er verschijnt een lijst met harde schijven, waaronder uw draagbare harde schijf.

Stap 4

Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer de opdracht "Stuurprogramma's bijwerken". Selecteer in het venster dat verschijnt "Automatisch zoeken naar stuurprogramma's". Het besturingssysteem installeert stuurprogramma's voor de harde schijf. Sluit na de installatie het venster en ga naar "Deze computer". De verwisselbare harde schijf zou daar moeten verschijnen.

Aanbevolen: