Een Schijfkopie Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Gebruiken
Een Schijfkopie Gebruiken

Video: Een Schijfkopie Gebruiken

Video: Een Schijfkopie Gebruiken
Video: Een macOS installatieschijf maken 2024, April
Anonim

Onder de hele verscheidenheid aan bestandsformaten, kan men niet anders dan de formaten van schijfkopieën onderscheiden. Wat is het en waarom heten ze zo? Een schijfkopie is een exacte kopie ervan, die dient om de oorspronkelijke functionaliteit te behouden. Soms is het maken van afbeeldingen uiterst belangrijk, u heeft bijvoorbeeld een zeldzame schijf in uw verzameling.

Een schijfkopie gebruiken
Een schijfkopie gebruiken

Noodzakelijk

  • Software:
  • - Daemon Tools;
  • -Alcohol 120%.

instructies:

Stap 1

De schijfkopie is gemaakt voor permanent gebruik. De zogenaamde virtuele schijf wordt op een virtuele schijf gemonteerd. De schijfkopie en virtuele schijf zijn ontworpen op basis van echte schijven. Er zijn verschillende programma's ontwikkeld om schijfkopieën te maken en te beheren. Onlangs is het aantal van dergelijke programma's aanzienlijk toegenomen, maar er kunnen een aantal programma's worden onderscheiden die honderdduizenden pc-gebruikers trouw dienen.

Stap 2

Het eerste programma dat kan worden beschouwd als de belangrijkste toepassing voor het werken met virtuele schijven, is Daemon Tools. Het programma zelf is een soort emulator voor virtuele schijven. Dit hulpprogramma werkt met bijna alle formaten van gemaakte afbeeldingen. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, moet u het starten door met de linkermuisknop op het bliksemschichtpictogram te dubbelklikken.

Stap 3

Het programma heeft geen hoofdvenster, alle controle wordt uitgevoerd via het contextmenu van het programmapictogram, dat zich in de lade (naast de klok) bevindt. Om het contextmenu van het programma te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Virtuele cd / dvd-rom. In het extra menu dat wordt geopend, ziet u de regel Device [naam van de virtuele schijf] Geen media ".

Stap 4

Om een afbeelding in een virtuele schijf te laden, klikt u op Afbeelding koppelen en specificeert u het pad naar de map met de schijfkopie, selecteert u vervolgens het afbeeldingsbestand en klikt u op de knop "Openen". Als u de virtuele schijf wilt ontkoppelen van de gekoppelde afbeelding, klikt u op Afbeelding ontkoppelen.

Stap 5

Het Alcohol 120%-programma werkt volgens hetzelfde principe en de voorkant van de taken die door deze programma's worden uitgevoerd, is hetzelfde. Het enige verschil is de aanwezigheid van een grafisch venster in het programma Alcohol. Het onderste deel van het hoofdvenster bevat de namen van de schijven die in het systeem zijn geïnstalleerd, evenals virtuele schijven, d.w.z. gemaakt door het programma.

Stap 6

Om een afbeelding in een virtuele schijf te laden, gebruikt u het contextmenu van een van de bestaande virtuele schijven (klik met de rechtermuisknop op de schijf). Selecteer in de lijst die wordt geopend de opdracht "Afbeelding koppelen" en geef in het venster "Verkenner" het pad naar het bestand op. Het verwijderen van een schijf van de schijf wordt uitgevoerd met behulp van het contextmenu en de opdracht Afbeelding ontkoppelen.

Aanbevolen: