Netwerkscannen Instellen

Inhoudsopgave:

Netwerkscannen Instellen
Netwerkscannen Instellen

Video: Netwerkscannen Instellen

Video: Netwerkscannen Instellen
Video: Archiveren knop instellen 2024, Mei
Anonim

Degenen die internet gebruiken, kunnen netwerkscans uitvoeren. Dit maakt uw werk veiliger en betrouwbaarder. Het scannen wordt uitgevoerd met speciale programma's. The Network Mapper, of kortweg Nmap, is bijvoorbeeld een geweldig hulpprogramma voor het scannen van netwerken. Het heeft verschillende scanmethoden.

Netwerkscannen instellen
Netwerkscannen instellen

Noodzakelijk

Personal computer, het Network Mapper-programma

instructies:

Stap 1

Als u de te scannen hosting wilt specificeren, geeft u de naam of het adres op op de opdrachtregel nadat u de opties hebt opgegeven. Om subnetten van IP-adressen te scannen, voert u de parameter "/" in achter de naam of het IP-adres van de host die moet worden gescand.

Stap 2

Ga naar "Start" op uw computer. Selecteer de sectie "Programma's". Klik vervolgens op "HP". Selecteer HP LaserJet en het tabblad Scannen. Er wordt een venster geopend waarin op het tabblad "aanpassen" wordt geklikt. Vervolgens verschijnt er een venster waarin u de optie "Wijzig toewijzingen" selecteert die wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het multifunctionele apparaat wanneer u op de knop "Scannen naar" drukt. Klik op de knop "Volgende". Schakel het selectievakje onder het tabblad Scannen toestaan in door op de knop Scannen naar op de all-in-one te klikken. Selecteer bestemmingen door ze van het computervenster in het linkervenster naar de All-in-One te verplaatsen. Typ uw naam in het venster dat verschijnt. Klik vervolgens op de knop "OK". Klik op het tabblad "Vernieuwen" en vervolgens op de knop "Sluiten".

Stap 3

Installeer het LanScope-programma op uw computer en voer het uit. De interface is duidelijk en lichtgewicht. Klik op het gedeelte 'Programma-instellingen'. Hier kunt u de instellingen naar wens maken. Het paneel heeft een sectie genaamd "Scannen". Geef daar precies aan welke bronnen je wilt controleren. Ga naar het paneel genaamd "IP Lijst Wizard". Selecteer in het venster een methode voor het maken van de lijst en klik op "Volgende". Geef een naam op voor de adreslijst. Klik nogmaals op Volgende. Klik op het tabblad "Zoeken". Het programma toont een lijst met computers. Nadat het proces is voltooid, zal LanScope verdere acties voorstellen.

Stap 4

Netwerkscannen kan worden uitgevoerd met behulp van HDL Smart-Bus-software. U kunt beginnen met scannen als u op de knop "Scan Smart-Bus Net" klikt. Na het starten van het werk verschijnt een venster met een lijst met gedetecteerde apparaten. Selecteer de apparaten die in het project moeten worden geïmporteerd. Klik OK. In de "Apparaatstructuur" ziet u een lijst met Smart-Bus-apparaten met beschikbare kanalen.

Aanbevolen: