Systeemvereisten Bepalen

Inhoudsopgave:

Systeemvereisten Bepalen
Systeemvereisten Bepalen

Video: Systeemvereisten Bepalen

Video: Systeemvereisten Bepalen
Video: SketchUp Hardware advies 2021 2024, Mei
Anonim

De fabrikant stelt systeemvereisten voor elk programma en elke videogame. Dit is de minimale computerconfiguratie die nodig is om een bepaald programma uit te voeren. Als uw systeem niet voldoet aan de minimale configuratie van een IT-product, dan werkt het simpelweg niet.

Systeemvereisten bepalen
Systeemvereisten bepalen

Noodzakelijk

Computeren

instructies:

Stap 1

Eerst moet u erachter komen wat precies de vereisten voor de kenmerken van de computer zijn die door de programmafabrikant worden gesteld. De systeemvereisten staan aangegeven op de achterkant van de verpakking voor de schijf met het programma.

Stap 2

Als u de elektronische versie van het programma hebt gekocht, had u naar de systeemvereisten moeten kijken op de site waarvan u het product hebt gedownload. Maar als u het al hebt gedownload, moet er in de map ermee een document zijn dat het programma en de minimale systeemvereisten beschrijft. In de regel zijn dit vier hoofdzaken: de snelheid van de processor (voor sommige games heb je minimaal een dual-core processor nodig), de hoeveelheid RAM, de vereisten voor de videokaart (hoewel ze vooral belangrijk zijn voor videogames) en de besturingssystemen die door dit programma worden ondersteund. Als uw besturingssysteem niet in hun lijst staat, is het waarschijnlijk dat het programma niet start. Soms staat er ook hoeveel vrije ruimte op de harde schijf nodig is om het product te installeren.

Stap 3

Als je de schijf met het programma bijvoorbeeld van vrienden hebt gekregen, maar er geen verpakking voor is, kun je zoeken naar de systeemvereisten voor het product door de schijf zelf te openen. In de regel is dit een tekstbestand, veel minder vaak een PDF.

Stap 4

Nu moet u de configuratie van uw computer controleren aan de hand van de systeemvereisten. Klik hiervoor op "Start" en vervolgens op - "Alle programma's". Ga daarna naar "Standaard". Selecteer Opdrachtprompt in standaardprogramma's. Voer daarin de opdracht dxdiag in en druk op de Enter-toets. Wacht een paar seconden totdat de systeemanalyse is voltooid. Hiermee wordt het DirectX-diagnoseprogramma gestart. Het eerste venster bevat informatie over uw processor, de hoeveelheid RAM en het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd. U kunt gedetailleerde informatie over de videokaart vinden door naar het gedeelte "Beeldscherm" te gaan.

Aanbevolen: