Xubuntu-systeemvereisten

Inhoudsopgave:

Xubuntu-systeemvereisten
Xubuntu-systeemvereisten

Video: Xubuntu-systeemvereisten

Video: Xubuntu-systeemvereisten
Video: Customize Your Xfce Desktop Look Like MacOS Big Sur | Version 1.0 2024, Mei
Anonim

Xubuntu is een op Linux-kernel gebaseerd besturingssysteem met vrij brede mogelijkheden. Tegelijkertijd vereist dit besturingssysteem volgens de huidige normen zeer bescheiden systeemvereisten om te kunnen draaien.

Xubuntu
Xubuntu

Vereisten voor het installeren van Xubuntu

Installeren vanaf cd vereist een dvd-brander en een lege schijf om te branden. De afbeelding neemt ongeveer 1 GB in beslag. De computer waarop het besturingssysteem wordt geïnstalleerd, moet zijn uitgerust met een dvd-station dat kan opstarten vanaf cd's.

Voor installatie met USB-Flash heb je een schijf nodig met een capaciteit van minimaal 2 GB die USB 2.0 of hoger ondersteunt. De computer waarop u het Xubuntu-besturingssysteem wilt installeren, moet opstarten vanaf USB-flash ondersteunen.

Xubuntu CPU-vereisten

Xubuntu vereist een processor met een kloksnelheid van minimaal 1Ghz. Voor comfortabel werken is een processor met een multi-core architectuur wenselijk.

Xubuntu RAM-vereisten

512 MB RAM is genoeg om Xubuntu te draaien. Het moet echter duidelijk zijn dat er meer volume nodig is om de applicatiesoftware te laten werken. Voor comfortabel werken heb je minimaal 1 GB RAM nodig.

Xubuntu hdd-vereisten

Een minimale installatie vereist minimaal 7 GB vrije schijfruimte. Het wordt aanbevolen om minimaal 20 GB vrij te maken voor comfortabel werken en de mogelijkheid om gegevens op te slaan. Xubuntu kan alle moderne harde schijven en ssd-schijven aan.

Aanbevolen: