Een Sata-schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Sata-schijf Aansluiten
Een Sata-schijf Aansluiten

Video: Een Sata-schijf Aansluiten

Video: Een Sata-schijf Aansluiten
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

De Sata-interface is momenteel de handigste manier om opslagmedia op een computer aan te sluiten, waardoor gegevensoverdracht met hoge snelheid mogelijk is. Bovendien nemen de connectoren een kleinere footprint in beslag, wat de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengt. Het aansluiten van een diskettestation via Sata kost aanzienlijk minder tijd dan het installeren van media in een bekend scenario.

Een sata-schijf aansluiten
Een sata-schijf aansluiten

Noodzakelijk

schroevendraaier of schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Draai met een schroevendraaier of schroevendraaier de bevestigingen van de zijwanden van de systeemeenheid los. Als dit de eerste keer is dat je het deksel van je computer opent, let dan op de aanwezigheid van garantielabels: als de garantieperiode nog niet is verstreken, kan dit de garantie van de verkoper of de fabrikant van het apparaat ongeldig maken.

Stap 2

Kies de optimale locatie van de drive zodat deze zich in de ventilatiezone bevindt, aangezien de drive de neiging heeft om heet te worden, wat de algehele temperatuur beïnvloedt. Zorg ervoor dat de kabels de werking van de computer niet hinderen en in contact komen met het moederbord en andere apparaten; ook mogen ze de koeler op geen enkele manier aanraken. Als je veel opslagapparaten op je computer hebt geïnstalleerd, kun je het beste een extra koelsysteem installeren.

Stap 3

Installeer het optische station in de gewenste positie, terwijl u het stevig vastmaakt met speciale schroeven, ze kunnen bij het station worden geleverd of worden verkocht in een computerwinkel, veel ervan verschillen zelfs in het type apparaat. Het is het beste om geen gewone bouten te gebruiken bij het installeren van computerhardware.

Stap 4

Sluit de Sata-kabel aan op de connector met de bijbehorende naam op het moederbord. Bij het aansluiten van apparaten via deze interface maakt het helemaal niet uit wat voor opslagmedium erop is aangesloten. Sluit het andere uiteinde van de lintkabel aan op de connector op de schijf. Zoek de ongebruikte draad van de voeding, sluit deze aan op de drive en leg alle draden in de juiste volgorde.

Stap 5

Zet uw computer aan. Het installeren van een schijf via Sata vereist geen extra stappen bij het inschakelen van de computer. Bij het opstarten zou de aanwezigheid van een nieuwe schijf automatisch moeten worden gedetecteerd.

Aanbevolen: