Een Tweede Schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Schijf Aansluiten
Een Tweede Schijf Aansluiten

Video: Een Tweede Schijf Aansluiten

Video: Een Tweede Schijf Aansluiten
Video: Harde schijf naar USB 2.0 Adapter 2024, Mei
Anonim

Elke moderne computer kan tegelijkertijd twee optische schijven aansluiten. Er kunnen veel redenen zijn waarom u twee schijven moet aansluiten. U hebt bijvoorbeeld een nieuwe, functionelere schijf gekocht, maar de oude werkt nog steeds. Vervolgens kan het worden gebruikt om bijvoorbeeld bekraste en afgeveegde schijven te lezen, om de laserkop van het nieuwe apparaat er niet mee te bederven, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Een tweede schijf aansluiten
Een tweede schijf aansluiten

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - aandrijfeenheid.

instructies:

Stap 1

Bijna alle moederborden hebben tegenwoordig een SATA-interface. Het is met behulp van deze interface dat de aansluiting van het tweede optische station wordt overwogen. Als je een handleiding van je moederbord hebt, kijk dan eerst naar het schema waar de SATA-interfaces zich bevinden. Als je geen handleidingen hebt, kun je ze zonder problemen vinden en zonder schema kan het alleen wat langer duren.

Stap 2

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Het wordt meestal vastgezet met twee schroeven of speciale vergrendelingen. Zoek nu de SATA-interfaces op het moederbord. Het kunnen er meerdere zijn. Dit zijn kleine connectoren, waar SATA in de buurt is geschreven.

Stap 3

Steek nu het ene uiteinde van de SATA-kabel in de interface en het diskettestation in een leeg compartiment. Bevestig deze indien nodig in het compartiment met behulp van de bevestigingsschroeven. Sluit het andere uiteinde van de SATA-kabel aan op de SATA-interface van het optische station. Sluit de voedingskabel aan op de schijf. U moet een kabel van de voeding in de schijf steken, waarop de SATA-inscriptie zal staan. Sluit het deksel van de systeemeenheid nog niet.

Stap 4

Sluit uw computer aan en zet hem aan. Druk direct na het inschakelen op de DEL-toets (soms kan F2 of F5 als alternatief voor deze toets dienen). U bevindt zich in het BIOS-menu. Het eerste scherm toont onmiddellijk een lijst met SATA-interfaces. Als er een apparaat is aangesloten op de interface, staat het model van dit apparaat ernaast. Daarom moet naast een van hen het model van de zojuist aangesloten schijf worden geschreven. Dit betekent dat het apparaat door het systeem is herkend. U hoeft geen instellingen meer in te voeren. Het systeem "ziet" nu zowel de oude schijf als de nieuwe.

Stap 5

Sluit het deksel van de systeemeenheid en zet de computer aan. Nu zijn er twee optische stations op aangesloten.

Aanbevolen: