Hoe Twee Harde Schijven Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Harde Schijven Te Installeren
Hoe Twee Harde Schijven Te Installeren

Video: Hoe Twee Harde Schijven Te Installeren

Video: Hoe Twee Harde Schijven Te Installeren
Video: SATA harde schijf installeren in pc 2024, Mei
Anonim

In het werk van de systeemeenheid is de harde schijf verantwoordelijk voor het gedurende een lange periode opslaan van alle soorten informatie. Het bevat een besturingssysteem op een van de partities, evenals een groot aantal bestanden en mappen. Daarom moet u bij het kiezen van een extra harde schijf bijzonder voorzichtig zijn, omdat elk volume van een harde schijf na verloop van tijd klein wordt.

Hoe twee harde schijven te installeren
Hoe twee harde schijven te installeren

Noodzakelijk

Computer, harde schijf, aansluitkabels

instructies:

Stap 1

De keuze van de harde schijf moet worden gestopt op snellere modellen. Onder andere harde schijven hebben een kenmerk dat het spiltoerental weergeeft. Grofweg de rotatiesnelheid van de plaat, aangezien de harde schijf en de grammofoon een vergelijkbare structuur hebben. De standaard voor een personal computer is 7200 omwentelingen. Voor notebooks met een veel kleinere vormfactor komt deze waarde overeen met 5400 rpm. High-speed harde schijven hebben de balk van 10.200 rpm overwonnen. Let ook op modellen met een SATA II-aansluitinterface.

Stap 2

Tegenwoordig heeft het geen zin om IDE-harde schijven te kopen, de voorkeur te geven aan SATA. Dergelijke schijven hebben een hogere gegevensoverdrachtsnelheid, bovendien duurt hun verbinding een paar minuten. Om dit type schijf aan te sluiten, moet u de systeemeenheid spanningsloos maken: u kunt de schakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid omdraaien.

Stap 3

Nadat u de zijpanelen van de systeemeenheid hebt verwijderd, gewapend met een kruiskopschroevendraaier, kunt u beginnen met het installeren van een nieuwe schijf. Plaats de schijf in de lege lade en zet deze vast met de verbindingsschroeven. Sluit de schijf aan op het moederbord met behulp van twee kabels - een datakabel en een voedingskabel. De voedingskabel is een adapter voor de standaard kabel die uit de voeding komt. Datakabel is rood gekleurd.

Stap 4

Monteer na het tot stand brengen van de verbinding de systeemeenheid in omgekeerde volgorde.

Aanbevolen: