Hoe U Uw Videokaart Kunt Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Videokaart Kunt Versnellen
Hoe U Uw Videokaart Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Videokaart Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Videokaart Kunt Versnellen
Video: ZO kan JIJ je VIDEOKAART SNELLER maken! | TechTime 2024, Mei
Anonim

Moderne games worden steeds veeleisender en als eerbetoon aan de entertainmentindustrie worden gamers gedwongen om modernere videokaarten te kopen, het geheugen te vergroten en van processor te wisselen.

Hoe u uw videokaart kunt versnellen
Hoe u uw videokaart kunt versnellen

instructies:

Stap 1

Maar in sommige gevallen kunt u het doen zonder materiële investeringen en de prestaties van de videokaart enigszins verhogen. Om dit te doen, moet je het RivaTuner-programma downloaden van de website van de ontwikkelaar https://nvworld.ru/utilities/rivatuner/. Sla het archief op uw harde schijf op, pak het uit, voer het installatieprogramma uit en volg de instructies

Stap 2

Start RivaTuner en wacht tot het programma de databases genereert. De bovenkant van het venster toont uw grafische kaart en de onderkant toont het stuurprogramma dat u gebruikt. Klik op het driehoekje tegenover het stuurprogramma en selecteer het videokaartpictogram.

Stap 3

Het venster met systeeminstellingen verscheen voor u. Op het tabblad overklokken zie je de frequenties van je kaart per core en geheugen. Vink het vakje "Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen" aan en klik in het venster dat verschijnt op de knop "Definitie". De frequentieschuifregelaars worden dan actief, maar eerst moet je de videomodus selecteren. 3D installeren.

Stap 4

Als u nu de frequentie op de kern of het geheugen wijzigt en op "Toepassen" klikt, in 3D-modus, wordt de nieuwe frequentie naar de videokaart gevoerd. Houd er echter rekening mee dat niet alle kaarten kunnen worden overklokt. Sommige exemplaren jagen goed, sommige zijn niet erg, en sommige kunnen strak blijven hangen bij de minste verandering in frequenties.

Stap 5

Het is beter om de kaart geleidelijk te overklokken. Zoek eerst een stabiele frequentie voor de kern en bepaal vervolgens hetzelfde voor het geheugen. Verhoog de frequentie geleidelijk en voer na elke verhoging een 3D-benchmark uit, zoals 3DMark. Als de computer vastloopt of artefacten op het scherm verschijnen, verlaagt u de frequentie. Onthoud ook dat met toenemende frequenties de videokaart heter begint te worden, wat ook de stabiliteit van de werking beïnvloedt. Er is ook een mogelijkheid dat de videokaart na dergelijke experimenten gewoon doorbrandt. U handelt daarom op eigen risico en risico.

Aanbevolen: