Hoe U Uw Laptop Kunt Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptop Kunt Versnellen
Hoe U Uw Laptop Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Laptop Kunt Versnellen

Video: Hoe U Uw Laptop Kunt Versnellen
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Laptops kunnen door bepaalde kenmerken soms wat traag werken. Dit is vooral het geval wanneer de laptop op batterijstroom werkt. Dit is erg onhandig, vooral wanneer snel laden van programma's nodig is en de laptop actief wordt gebruikt. Het is niet nodig om extra RAM aan te schaffen om de laptop sneller te maken. U hoeft alleen het werk van programma's en opstarten correct te configureren.

Hoe u uw laptop kunt versnellen
Hoe u uw laptop kunt versnellen

Het is nodig

  • Notitieboekje;
  • Ccleaner-programma;
  • TuneUp Utilities-programma;
  • de driver-cd die je hebt gekregen toen je je laptop kocht

instructies:

Stap 1

Bijna alle laptopmodellen draaien nu op Windows 7 of Windows Vista. Deze twee besturingssystemen gebruiken de Aero-desktopinterface. De werking van de interface maakt gebruik van aanzienlijke computerbronnen. Daarom moet het worden uitgeschakeld.

Stap 2

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin de opdracht "personalisatie". Onderwerpen voor selectie zijn beschikbaar in het rechtervenster. Selecteer "vereenvoudigd thema" of "klassiek" in de lijst met thema's. Klik op de opdracht "opslaan".

Stap 3

De volgende manier om uw laptop sneller te maken, is door de opstartprogramma's aan te passen. Heel vaak kunnen veel programma's op een laptop op de achtergrond worden uitgevoerd en weet de gebruiker er niet eens van. Deze programma's draaien samen met Windows. Elk van deze programma's bevindt zich in het RAM-geheugen en vertraagt de snelheid van de laptop.

Stap 4

Gebruik het programma Ccleaner om autorun te besturen. Er zijn veel gratis versies van het programma op internet, maar met beperkte functionaliteit. Alles is goed.

Stap 5

Start Ccleaner. Open het tabblad "Service" en selecteer "Opstarten". In het geopende venster verschijnt een lijst met alle programma's die met Windows beginnen. Schakel de selectievakjes uit naast de programma's die niet nodig zijn. Laat alleen de meest gevraagde applicaties achter. Bijvoorbeeld een antivirusprogramma of een e-mailclient.

Stap 6

Het installeren van stuurprogramma's voor de laptop-chipset zal ook helpen om de prestaties van uw laptop te versnellen. Veel mensen negeren de installatie van dit stuurprogramma, omdat zonder dit alle functies van de laptop werken. Door dit stuurprogramma te installeren, worden de prestaties van uw laptop geoptimaliseerd.

Stap 7

Neem de driver-cd die je hebt gekregen toen je je laptop kocht. Plaats de schijf in het station en wacht tot deze begint te draaien. Selecteer op het tabblad "stuurprogramma" het onderdeel "Chipset-stuurprogramma's". De installatie begint, waarna u wordt gevraagd uw computer opnieuw op te starten. Mee eens.

Stap 8

De volgende stap is het opschonen van het Windows-register. Download en installeer hiervoor het programma TuneUp Utilities. Selecteer in het programmamenu het onderdeel "systeemoptimalisatie" en vervolgens het onderdeel "registeropruiming". Het programma verwijdert alle onnodige componenten die uw laptop vertragen.

Aanbevolen: