Hoe De Chipset Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Chipset Te Controleren?
Hoe De Chipset Te Controleren?

Video: Hoe De Chipset Te Controleren?

Video: Hoe De Chipset Te Controleren?
Video: How To Test a MOSFET Transistor Using a Multimeter 2024, Juli-
Anonim

Niet elke pc-gebruiker is geïnteresseerd in de "binnenkant" van zijn systeemeenheid. Zodra een computer uitvalt of constant storingen in het besturingssysteem veroorzaakt, willen sommige gebruikers de reden voor hun uiterlijk achterhalen door de samenstelling van de "hersenen van de computer" te bestuderen.

Hoe de chipset te controleren?
Hoe de chipset te controleren?

Noodzakelijk

Everest Ultimate Edition-software

instructies:

Stap 1

Soms is de oorzaak van constante storingen verouderde apparaatstuurprogramma's of hun volledige afwezigheid. Als u de naam en het model van het apparaat heeft, kunt u de stuurprogramma's downloaden van de officiële site. Dingen zijn veel erger als het bovenstaande niet aanwezig is, d.w.z. was verloren. U kunt natuurlijk een schroevendraaier gebruiken om het zijpaneel van de systeemeenheid te verwijderen en de naam of het model van het bord te lezen, maar er zijn minder gevaarlijke manieren.

Stap 2

Tegenwoordig zijn er enkele tientallen programma's waarmee u de inhoud van uw computer kunt zien zonder enige interferentie met het systeem. Deze programma's bevatten Everest Ultimate Edition. U kunt het downloaden van de officiële website

Stap 3

Volg de link, scrol met het muiswiel naar het midden van de pagina (blok Beëindigde EVEREST-pakketten) en klik op de downloadlink naast een van de nieuwste versies. Met dit programma kun je het in een beperkte versie gebruiken, omdat het is een betaald programma. Om de chipset van je moederbord te bepalen zijn de mogelijkheden van de gratis versie voldoende.

Stap 4

Start de installatie van het programma. Dubbelklik vervolgens met de linkermuisknop op het programmapictogram (op het bureaublad of in het menu Start, sectie Alle programma's, Everest). In het programmavenster dat wordt geopend, ziet u een pagina die in 2 delen is verdeeld: secties worden aan de linkerkant weergegeven en hun inhoud wordt aan de rechterkant weergegeven.

Stap 5

Open in het linkerdeel van het programmavenster de lijst "Moederbord" door op het "+"-teken te klikken en selecteer het item "Chipset". Aan de rechterkant van het programma ziet u twee secties (type bruggen) - selecteer "Noordbrug". De "North Bridge" betekent altijd de naam van de chipset.

Stap 6

Nu je de naam van de chipset weet, ga je naar de officiële website van je moederbord. Voer in het zoekvak uw chipset in - u heeft beschikbare stuurprogramma's om te downloaden en vervolgens te installeren.

Aanbevolen: