Bladmuziek Afdrukken

Inhoudsopgave:

Bladmuziek Afdrukken
Bladmuziek Afdrukken

Video: Bladmuziek Afdrukken

Video: Bladmuziek Afdrukken
Video: 2 Hoe partituur afdrukken 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zijn er een groot aantal programma's die veel worden gebruikt door muzikanten. Een aantal tuners, muziekeditors en hulpprogramma's voor geluidsopname kunnen van internet worden gedownload. Nog niet zo lang geleden verschenen er applicaties waarmee je notities kunt schrijven met het toetsenbord, wat het werk van de muzikant veel gemakkelijker en sneller maakt.

Bladmuziek afdrukken
Bladmuziek afdrukken

instructies:

Stap 1

Notitie-editors zijn programma's die worden gebruikt om notities te maken vanaf een computer. Hiermee kunt u muzikale tekst typen, kopiëren en plakken uitvoeren, de notenbalk plaatsen en het resultaat afdrukken. Sommige toepassingen kunnen ook de gekozen melodieën afspelen.

Stap 2

Installeer de gewenste muziekeditor om melodieën te schrijven. Een van de meest bekende hulpprogramma's zijn Finale, Encore en Cakewalk. Download het hulpprogramma dat u het leukst vindt door uzelf vertrouwd te maken met de functionaliteit ervan op de officiële website van de ontwikkelaar. Installeer het volgens de instructies van de installateur.

Stap 3

Om met dergelijke programma's te werken, wordt een enkele basis gebruikt - het paletsysteem. Het vertegenwoordigt verschillende knoppen voor het invoeren van een partituur in een tekstbestand, bestaande uit dezelfde elementen - toetsen, noten van verschillende lengtes, willekeurige tekens, akkoordaanduidingen, enz. Het palet ziet eruit als een set elementen, die qua uiterlijk vergelijkbaar is met de werkbalk van de grafische editors Photoshop of GIMP.

Stap 4

Om het gewenste element toe te voegen, selecteert u het juiste instrument op het palet en plaatst u het op de notenbalk van de pagina, die is geconfigureerd met behulp van het overeenkomstige item in de instellingen van de geselecteerde toepassing. Voordat u de instrumenten gebruikt, selecteert u de gewenste partituur, stelt u het aantal notenbalken in met behulp van de overeenkomstige functies in het programmavenster of de voorgestelde sjablonen.

Stap 5

Voer de titel van de titelpagina, het nummer en de naam van de componist in. Stel de lettergrootte en de grootte van de weergegeven items in. In het dialoogvenster Pagina-instelling kunt u de horizontale of verticale positie van het blad instellen. Na alle opmaakbewerkingen, begint u met het instellen van de toonsoort van het nieuwe stuk met behulp van de menuopdrachten Maatregelen of Sleutel wijzigen. Daarna kunt u beginnen met het schrijven van een melodie en het instellen van aanvullende instellingen.

Aanbevolen: