Een Cartridge Herstellen

Een Cartridge Herstellen
Een Cartridge Herstellen

Video: Een Cartridge Herstellen

Video: Een Cartridge Herstellen
Video: How to made Chassepot Cartridge 2024, Mei
Anonim

Inkjetprinters zijn wijdverbreid geworden vanwege hun lage kosten en de mogelijkheid om thuis kleurenafbeeldingen te produceren. Cartridges zijn echter vrij duur voor hen en hun hulpbron is niet zo groot.

Een cartridge herstellen
Een cartridge herstellen

Daarnaast hebben de inktsproeiers van een cartridge de neiging verstopt te raken met drogende inkt als de printer lange tijd niet wordt gebruikt. Nozzles zijn een hightech product met geometrische afmetingen die zijn geverifieerd tot op microns, en onprofessioneel ingrijpen kan ertoe leiden dat het onmogelijk is om met deze cartridge hoogwaardige afbeeldingen te verkrijgen, maar met de nodige zorgvuldigheid is restauratie thuis heel goed mogelijk.

Dus als de printer met gaten afdrukt of als de kleuren van de afgedrukte afbeelding vervormd zijn, moet u de cartridge herstellen.

De belangrijkste herstelmethode is om op de een of andere manier de opgedroogde inktophopingen in de spuitmondjes op te lossen. Afhankelijk van het type cartridge en bijgevolg het type inkt dat erin wordt gebruikt, kan de samenstelling van het oplosmiddel ook variëren.

Als het nodig is om de HP-kleurencartridge te herstellen, is de optimale samenstelling van de oplossing: 80% gedestilleerd water, 10% alcohol en 10% azijnessentie. De resulterende oplossing zal zuur zijn.

Een neutrale oplossing met 80% gedestilleerd water, 10% alcohol en 10% glycerine kan worden gebruikt voor patronen van elke fabrikant.

Alkalische oplossing: 70% gedestilleerd water, 10% alcohol, 10% glycerine, 10% ammoniak - optimaal voor Epson-producten.

Wees niet bang om te experimenteren - als een van de oplossingen niet de gewenste resultaten geeft, probeer dan een andere, het kan beter werken.

Het herstelproces zelf is ook eenvoudig. Het is noodzakelijk om de geselecteerde oplossing te bereiden en het servet er overvloedig mee te bevochtigen. Installeer de gereviseerde cartridge zo dat de spuitmondjes in contact komen met het servet. Als de patroon al leeg is, kan deze met oplossing worden gevuld of tot 3 dagen volledig in de oplossing worden ondergedompeld. Nadat het oplossen van opgedroogde inktresten is voltooid, gebruikt u een spuit met rubberen punt en blaast u de sproeiers in beide richtingen. U moet voorzichtig blazen en in de regel wordt de doorgankelijkheid van de sproeiers met succes hersteld.

Bij Epson-cartridges moet je iets anders doen: maak een kleine spons van een servet of een doek die is bevochtigd met een oplossing, en plaats deze op de parkeerplaats in de printer en parkeer vervolgens de cartridge. Na voldoende tijd (ongeveer 10 uur) kunt u de functionaliteit van de cartridge controleren.

Als de spuitmonden mechanisch beschadigd zijn, de elektronica van de cartridge is beschadigd of de afdichting van de inkttank is verbroken (scheuren, schade), er is een verstopping met vreemde stoffen en materialen - een dergelijke cartridge kan niet worden hersteld.

Aanbevolen: